ZEMUNCI NA SAJMU ETNO HRANE I PIĆA

 
Pod kupolama Beogradskog sajma od 23. do 26. novembra 2016. godine održava se 11. Sajam etno hrane i pića. Na štandu Grada Beograda svoj proizvodni asortiman izložila je i zemunska firma za trgovinu svežim voćem i povrćem ”M-Đenić” d.o.o.
 
Iako živi u gradu, porodica Đenić na sopstvenom imanju u Zemun Polju već decenijama proizvodi kupus sorte ”Bravo”, kiseli ga prirodnim postupkom i vakumira list, ribanac
i glavicu po HCCP standardima za domaće trgovačke lance. Preduzeće pakuje i praziluk, bundevu i kukuruz kokičar za veleprodaju. Učestvuju i na tenderima, a godinama snabdevaju svojim proizvodima Studentski centar, odskora i MUP Srbije.
 
Više generacija Đenića živi i radi u porodičnoj firmi, ne prezajući od zemlje i teškog rada, jer sve kulture gaje tradicionalnim metodama na otvorenom prostoru.
Na sajmu vlada veliko interesovanje za vakum pakovanje ”Zemunski kiseli kupus”. Cene su veoma povoljne, a štand proizvođača 25. novembra obišli su predstavnici Gradske opštine Zemun, kao i Uprave Grada Beograda.
 
SAJAM HRANE1
 
SAJAM HRANE2