ТРИБИНА ЗА СТОЧАРЕ У БАТАЈНИЦИ И УГРИНОВЦИМА

 
Општина Земун је у просторијама МЗ Батајница и МЗ Угриновци, 14. и 15. јула организовала трибину за пољопривредне произвођаче (сточаре) о опасној заразној болести говеда – нодуларном дерматитису. Предавањима је присуствовао члан Већа општине Земун Стеван Родић.
 
О узроцима болести, симптомима, дијагностификовању опасног вируса, мерама заштите и лечења оболелих грла, спречавању заразе и огромне штете проузроковане тешким обољењем, сточарима из Батајнице у сали месне заједнице говорио је професор др Драган Бацић са Клинике за заразне болести Ветеринарског факултета у Београду, а следећег дана, у МЗ Угриновци, предавање је одржао председник Ветеринарске коморе Србије др вет. мед. Давор Шашић.
 
Пристуни на трибини у Батајници имали су прилику да погледају филм о искуствима земаља које успешно излазе на крај са овом сточном болешћу. У разговору са стручњацима, сточари су добили основна упутства како да препознају и реагују за случај појаве обољења у њиховим газдинствима.
 
Пољопривредним произвођачима – сточарима подељен је и лифлет, који је направљен од информација препоручених за пољопривредне произвођаче од стране Републичке управе за ветерину. Стопа обољевања говеда од нодуларног дерматитиса је 50-100 одсто, али је смртност, ако се благовремено и правилно предузму мере лечења и заштите далеко нижа, од 5 до 10 одсто.
 
NASLOVNA tribina za stočare
 
FOTO1 tribina za stočare u Batajnici
 
FOTO2 tribina za stočare u Ugrinovcima
 
FOTO3 tribina za stočare u Ugrinovcima