ЗЕМУНЦИ НА САЈМУ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА

 
Под куполама Београдског сајма од 23. до 26. новембра 2016. године одржава се 11. Сајам етно хране и пића. На штанду Града Београда свој производни асортиман изложила је и земунска фирма за трговину свежим воћем и поврћем ”M-Ђенић” д.о.о.
 
Иако живи у граду, породица Ђенић на сопственом имању у Земун Пољу већ деценијама производи купус сорте ”Браво”, кисели га природним поступком и вакумира лист, рибанац
и главицу по HCCP стандардима за домаће трговачке ланце. Предузеће пакује и празилук, бундеву и кукуруз кокичар за велепродају. Учествују и на тендерима, а годинама снабдевају својим производима Студентски центар, одскора и МУП Србије.
 
Више генерација Ђенића живи и ради у породичној фирми, не презајући од земље и тешког рада, јер све културе гаје традиционалним методама на отвореном простору.
На сајму влада велико интересовање за вакум паковање ”Земунски кисели купус”. Цене су веома повољне, а штанд произвођача 25. новембра обишли су представници Градске општине Земун, као и Управе Града Београда.
 
SAJAM HRANE1
 
SAJAM HRANE2