КУПАЛИШНА СЕЗОНА НА ЛИДУ

 

Купалишна сезона на плажи Лидо почиње 4. јула.  Градска општина Земун је и ове године организовала постављање понтонског моста који спаја Кеј ослобођења и Велико ратно острво.

 

Плажа Лидо биће на располагању грађанима свакога дана од 9 до 19 часова, све до 1. септембра 2019. године. За безбедност грађана брину чуварске и спасилачке екипе, као и дежурна медицинска служба. Прелазак понтонског моста, за све посетиоце и љубитеље Лида је бесплатан.

 

У сарадњи са надлежним институцијама биће обезбеђени сви услови за пријатан боравак на ”земунском мору”, уређена плажа и терени за спортове на песку, пијаћа вода и тушеви, угоститељски пултови.

 

Као и претходних  година, током трајања летње сезоне, за све посетиоце  огранизовани су различити програми у оквиру манифестације ”Лето на Лиду”, са садржајима за све генерације, попут креативних радионица за децу, спортских и културно – забавних садржаја.

 

Такође, током јула и августа грађани ће бити у прилици да уживају у упознавању занимљивости које пружа Велико ратно острво, као нетакнути бисер природе, Дунавска ада на ушћу Саве у Дунав и заштићено природно добро, површине 211,38 хектара.

 

У пратњи водича из Градске општине Земун, грађани ће у току шетње сазнати  о историјату острва, режиму заштите природе, биљном и животињском свету, бројној и разноврсној птичјој популацији, посебно о орлу белорепану и аутохтоним и инвазивним биљним врстама.

Ратно острво водом раздвојено од урбаног језгра престонице Србије пружа сваком посетиоцу несвакидашњи доживљај.