КУПАЛИШНА СЕЗОНА НА ЛИДУ

 

Купалишна сезона на плажи Лидо почиње 4. јула.  Градска општина Земун је и ове године организовала постављање понтонског моста који спаја Кеј ослобођења и Велико ратно острво.

 

Плажа Лидо биће на располагању грађанима свакога дана од 9 до 19 часова, све до 1. септембра 2019. године. За безбедност грађана брину чуварске и спасилачке екипе, као и дежурна медицинска служба. Прелазак понтонског моста, за све посетиоце и љубитеље Лида је бесплатан.

 

У сарадњи са надлежним институцијама биће обезбеђени сви услови за пријатан боравак на ”земунском мору”, уређена плажа и терени за спортове на песку, пијаћа вода и тушеви, угоститељски пултови.

 

Као и претходних  година, током трајања летње сезоне, за све посетиоце  огранизовани су различити програми у оквиру манифестације ”Лето на Лиду”, са садржајима за све генерације, попут креативних радионица за децу, спортских и културно – забавних садржаја.

 

Такође, током јула и августа грађани ће бити у прилици да уживају у упознавању занимљивости које пружа Велико ратно острво, као нетакнути бисер природе, Дунавска ада на ушћу Саве у Дунав и заштићено природно добро, површине 211,38 хектара.

 

У пратњи водича из Градске општине Земун, грађани ће у току шетње сазнати  о историјату острва, режиму заштите природе, биљном и животињском свету, бројној и разноврсној птичјој популацији, посебно о орлу белорепану и аутохтоним и инвазивним биљним врстама.

Ратно острво водом раздвојено од урбаног језгра престонице Србије пружа сваком посетиоцу несвакидашњи доживљај.

 

 

 

 

 


КУПАЛИШНА СЕЗОНА НА ЛИДУ

Купалишна сезона на плажи Лидо званично је почела 1. јула. Градска општина Земун је и ове године организовала постављање понтонског моста који спаја Кеј ослобођења и Велико ратно острво.

 

Плажа Лидо биће на располагању грађанима свакога дана од 9 до 19 часова, све до 1. септембра 2018. године. За безбедност грађана брину чуварске и спасилачке екипе, као и дежурна медицинска служба.

 

У сарадњи са надлежним иснтитуцијама обезбеђени су сви услови за пријатан боравак на “земунском мору”, уређена плажа и терени за спортове на песку, пијаћа вода и тушеви, угоститељски пултови.

 

Као и претходних година, током трајања летње сезоне, за све посетиоце огранизовани су различити програми у оквиру манифестације “Лето на Лиду”, са садржајима за све генерације, попут креативних радионица за децу, спортских и културно – забавних садржаја, a ту су и гастрономске ђаконије, попут, рибље чорбе, војничког пасуља и гулаша.

 

Као посебну атракцију истичемо организацију летњег музичког фестивала BELGREAT 27. и 28. јула, који ће се одржати на летњој плажи Лидо. Главни циљ фестивала су популаризација алтернативних музичких праваца и афирмација младих бендова из читаве Србије.

 

Такође, од 3. јула, па све до 31. августа, сваког уторка и петака од 11 часова, организоване су бесплатне шетње здравља у трајању од два сата. Грађани ће бити у прилици да упознају Велико ратно острво као нетакнути бисер природе. У пратњи водича из Градке општине Земун, грађани ће у току шетње сазнати о историјат острва, режиму заштите природе, биљном и животињском свету, бројној и разноврсној птичијој популацији.