COVID-19 ИНФОРМАЦИЈЕ

 

 

 

НАСТАВЉЕНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА ЗГРАДА И ДОМОВА ЗА СТАРЕ

 

Градска општина Земун наставила је 6. маја са акцијом дезинфекције зграда, као и дворишта и прилаза објеката домова за смештај старијих лица. Посебне налепнице се постављају на улазе зграда са обавештењем да је објекат третиран и да су у складу са мерама заштите екипе сертификоване фирме дезинфиковале улазе, ходнике и степеништа зграде, што показује да је брига о сваком грађанину на првом месту и да је ово обавештење још један од начина подршке у акцијама заштите здравља.

 

Такође, превентивна дезинфекција се у континуитету спроводи у 24 дома за смештај старијих лица, као једна од мера заштите корисика и запослених од корона вируса.

 

Градска општина Земун се захваљује суграђанима на сарадњи у заједничкој борби против ширења епидемије и апелује на примену заштитне опреме и држање дистанце од два метра.

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ОБИЛАЗАК ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА ДОМ БЕЖАНИЈСКА КОСА

Председник Градске општине Земун Дејан Матић и Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, обишли су данас геронтолошки центар Дом Бежанијска коса у Земуну, којом приликом су уручена трајна заштитна одела као помоћ у борби против вируса COVID-19.

Приликом обиласка, Матић и Ђорђевић обавили су разговор са директором и запосленима. „Веома је важно да током борбе против корона вируса сви запослени имају заштитну опрему. Редовно снабдевамо све установе у систему социјалне заштите и дезинфекционим средствима, маскама и рукавицама. Сигуран сам да ће ова трајна заштитна одела користити у заштити од вируса. У овом тренутку најважније нам је здравље наших корисника, запослених и њихових породица“, поручио је Ђорђевић.

Председник Матић у разговору са министром Ђорђевићем је напоменуо да општина Земун од првог дана увођења ванредног стања активно учествује у предузимању неопходних мера са циљем сузбијања епидемије, да је поред рада волонтерског центра у пуном капацитету, општина издвојила значајна средства за набавку социјалних пакета, али и заштитне опреме, да је по том питању анимирала и значајан број привредника, који су донирали заштитну опрему Дому здравља Земун, али и да је увелико у акцији дезинфекције свих Домова за старе на својој територији, али стамбених зграда, показујући тиме, да су јој грађани Земуна на првом месту.

На крају обиласка договорено је да поред свакодневног спровођења мера дезинфекције унутар установе, дезинфекција која се врши и са спољне стране Дома и дворишта буде још чешћа, с обзиром на то да корисници током дана двориште користе за шетњу.

 

 

 

 

ВИЗИРИ И МАСКЕ ЗА ДОМ ЗДРАВЉА ЗЕМУН

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић и члан Већа Градске општине Земун Владимир Костић 29. априла посетили су Дом здравља Земун и том приликом уручили још једну донацију која је неопходна свим здравственим радницима, а то су 150 визира и преко потребне заштитне маске.

”Ово је само једна у низу помоћи коју је Градска општина Земун обезбедила у сарадњи са појединцима и привредницима. Иако се види светло на крају тунела у борби против невидљивог непријатеља заразне болести COVID-19, обезбедили смо потребне визире и маске за наше здравствене раднике, који су први у контакту са пацијентима”, рекао је председник Матић и додао да је Општина учинила све да се на време спроведу све потребне превентивне мере, почев од набавке маски и рукавица за најугроженије становнике, преко цистерни са дезинфекционим средствима, па све до стручне дезинфекције улаза и ходника зграда у Земуну.

У короординацији са Градским штабом за ванредне ситуације предузимају се све одлуке и мере за спречавање и сузбијање корона вируса.

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

МИСИЦА ЕКО СРБИЈЕ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ У АКЦИЈИ ПОДЕЛЕ ПАКЕТА

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић са мис Еко Србије Анастасијом Мурић и општинским волонтерима 29. априла учествовао је у акцији испоруке пакета за породице са више деце и пензионере чија су месечна примања мања од 30 хиљада динара.

 

”Спроводећи заједничку политику Владе Републике Србије, Града Београда и градских општина, наша општина отпочетка је укључена у поделу пакета помоћи пензионерима са примањем мањим од 30 хиљада динара, особама са инвалидитетом, родитељима деце са посебним потребама, као и породицама са више деце. Општина је формирала и кол центар где свакодневно примамо поруџбине како би наши волонтери снабдели најстарије суграђане са намирницама и лековима. Данас смо посетили породице браће Стојанов, где живи седморо деце, као и породицу пензионера са најмањим примањима и уручили им пакете помоћи са најосновнијим потрепштинама. Са волонтерима је и мис Еко Србије Анастасија Мурић, студенткиња из Земуна, која је изразила жељу да учествује у подели пакета и покаже младима да поред лепоте младе треба да краси и хуманост”, рекао је председник Матић и подсетио да је у току и подела беби пакета у оквиру пројекта ”Земунска беба”.

 

За негу новог члана породице до сада је подељено око 150 пакета. До сада је пензионерима подељено преко 16 хиљада пакета помоћи, а у подели је учествовало 250 волонтера који су посетили 17200 грађана са мањом пензијом од 30 хиљада динара. Градска општина Земун је припремила и додатних 20 хиљада пакета помoћи који се већ деле суграђанима.

 

Акција поделе пакета социјалнo угроженим категоријама становништва ће трајати докле год је то потребно, без обзира на ванредно стање.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ ЗА ПРИВРЕДНЕ СУБЈЕКТЕ

 

 

Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID на 20. седници одржаној 24. априла 2020. године донео је Закључак, којим се препоручује свим привредним субјектима, а нарочито привредним субјектима који обављају производну делатност, да раде, односно да наставе рад пуним капацитетом, уз поштовање превентивних мерa које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, којима се осигурава безбедност запослених и безбедност корисника услуга.

 

Потребно је да се осигура безбедност запослених и корисника услуга, купаца, и других лица која улазе у пословне просторије на следећи начин:

 

 • физички размак међу запосленима (тзв. физичка дистанца), односно организација радних активности и радног простора на начин да се избегне директан контак између лица када год то природа посла дозвољава,
 • обавезна дезинфекција просторија, подова, мобилијара, машина, алата и уређаја за рад после пружене услуге сваком појединачном кориснику, као и обавезно постављање дезо баријера (дезинфекционим средством – хлорним препаратима, препаратима на бази алкохола са минимално 70% алкохола или другим дезинфекционим средством)
 • обавезна замена коришћене папирне, пластичне или платнене галантерије,
 • обавезно коришћење личних заштитних средстава тј. маски и рукавица,
 • обавезна дезинфекција ногу и руку свих лица која улазе у пословни простор,
 • често проветравање свих просторија,
 • редовна дезинфекција свих заједничких и хигијенских просторија,
 • у случају сумње да неко лице има симптоме заразне болести COVID-19, (повишена температура и један од знакова и симптома – кашаљ, краткоћа даха и отежано дисање) одговорно лице привредног субјекта дужно је да, без одлагања удаљи то лице из радних просторија, са препоруком да се одмах јави надлежном дому здравља- COVID амбуланти,
 • све друге мере које се могу спровести, а да се не ремети процес рада, односно производње, уз обезбеђивање безбедности свих лица.

 

Инструкција за рад козметичких и фризерских салона у примени мера превенције, спречавање ширења и смањења ризика болести COVID-19

 

Инструкција за рад теретана и фитнес клубова у примени мера превенције, спречавање ширења и смањења ризика болести COVID-19 у области рекреативног спорта

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

СВАКОДНЕВНЕ ШЕТЊЕ ЗА СТАРИЈЕ ОД 65 ГОДИНА

У складу са Одлуком Владе Републике Србије, грађани старији од 65 година могу почевши од понедељка, 27. априла, сваког дана да излазе у шетњу у трајању од сат времена, у периоду између 18 часова и 1 час после поноћи, највише шест стотина метара од места становања.

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ДЕЗИНФЕКЦИЈА УЛАЗА И ХОДНИКА

 

Градска општина Земун наставила је 24. априла са акцијом дезинфекције улаза и ходника зграда које нису у режиму одржавања ЈП ”Градско стамбено”.

 

Екипе сертификоване фирме за ову делатност третирају површине активним кисеоником и сирћетном киселином, уз поштовање свих заштитних мера.

 

Мерама превентивне дезинфекције обухваћено је 910 зграда.

 

Градска општина Земун се захваљује суграђанима на сарадњи у заједничкој борби против ширења епидемије.

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ДЕЗИНФЕКЦИЈА УЛАЗА И ХОДНИКА СТАМБЕНИХ ЗГРАДА У ЗЕМУНУ

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић 23. априла присуствовао је у Гордњоградској 11 једној од акција дезинфекције улаза и ходника стамбених зграда на територији Градске општине Земун.

 

”Екипе сертификоване фирме од стране Министарства здравља Републике Србије већ су дезинфиковале улазе зграда на потезу од Карађорђеве улице до објеката на почетку Цара Душана, односно Мухара. Дезинфекција ходника и улаза зграда урађена је  и на Калварији, насељима ‘Сава Ковачевић’ и ‘Марија Бурсаћ’, а затим следи потез дуж улице Цара Душана. Веома је важно да се у време борбе против невидљивог противника корона вируса понашамо одговорно и да будемо солидарни. Наши волонтери су на услузи сваком суграђанину који тражи помоћ”, рекао је председник Матић.

 

Акција дезифинфекције улаза и ходника зграда у Земуну трајаће докле год је то потребно. Градска општина Земун је поставила цистерне са дезинфекционим средством на три локације, у дворишту општине Земун, као и у насељима Алтина и Батајница. У короординацији са Градским штабом за ванредне ситуације предузимају се све одлуке и мере за спречавање и сузбијање корона вируса.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ПАКЕТИ ПОМОЋИ ЗА ОСОБЕ СА ИВАЛИДИТЕТОМ И ДЕЦУ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић 23. априла учествовао је у акцији испоруке пакета за особе са инвалидитетом које живе у улици Филипа Вишњића. Реч, је наиме о акцији поделе 10 хиљада пакета за особе са инвалидитетом, као и за родитеље деце са посебним потребама, коју је покренуо Град Београд са једном медијском кућом и Банком хране.

 

”Спроводећи јединствену политику Владе Србије, Града Београда и градских општина, наша општина са успехом приводи крају поделу преко 16 хиљада пакета за пензионере чија су примања мања од 30 хиљада динара. У овој акцији је учествовало око 250 волонтера. Истим темпом настављамо да помажемо нашим суграђанима, пре свега особама са инвалидитетом и деци са посебним потребама. Пакети су намењени пре свега онима које увођење ванредног стања током  борбе са корона вирусом највише погађа, а то су људи који немају довољно средстава за живот”, рекао је председник Матић.

 

Пакете помоћи су током првог дана поделе добили чланови Градске организације слепих Београда који живе у Земуну.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ДРУГИ КРУГ ПРЕВЕНТИВНЕ ДЕЗИНФЕКЦИЈЕ ДОМОВА ЗА СТАРЕ

 

У току је други круг превентивне дезинфекције домова за стара лица која се налазе на територији Градске општине Земун.

 

Председник ГО Земун Дејан Матић је 22. априла обишао екипе фирме која је сертификована од стране Министарства здравља Републике Србије за обављање ове делатности и уверио се у квалитет спровођења још једне мере, која је неопходна како би се корисници домова и сви запослени заштитили од корона вируса.

 

Други круг превентивне дезинфекције 24 дома за смештај старијих лица покрива третирање прилаза и дворишта, као и унутрашњост објеката.

 

Председник ГО Земун Дејан Матић је том приликом подсетио да је Општина поставила и цистерне са дезинфекционим средством на три локације, и да је у току дезинфекција улаза и ходника стамбених зграда.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ДОНИРАНА МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА ДОМУ ЗДРАВЉА ”ЗЕМУН”

 

 

Друштвено одговорна компанија ”Ортопедија – нови живот” донирала је 22. априла Дому здравља ”Земун” ортопедску опрему, инвалидска колица, сталке за инфузију, дезинфекциона и заштитна средства, као и ормане за чување лекова и медицинског материјала.

Донацију је уручио директор компаније Бојан Ристић у присуству председника Градске општине Земун Дејана Матића.

Директорка Дома здравља ”Земун” др Александра Цветковић истакла је да уручена опрема покрива потребе ове здравствене установе у ситуацији пандемије, и свакако ће бити корисна и у редовним околностима пружања здравствених услуга грађанима.

”Свака помоћ у овим околностима је добродошла, нарочито када је у питању медицинска опрема која директно доприноси заштити како лекара, тако и пацијената”, ракао је председник Дејан Матић и захвалио се свим привредницима који су показали изузетну одговорност и хуманост у време борбе са вирусом корона.

Компанија ”Ортопедија – нови живот” од свог оснивања има традицију доброчинства и помaже здравствене установе, установе социјалне заштите и појединце.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ДОБИЈАЊЕ ДОЗВОЛЕ ЗА КРЕТАЊЕ ТОКОМ ВРЕМЕНА ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА 

 

 

У складу са упутством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Градска општина Земун надлежна је ИСЉУЧИВО за обраду захтева који се односе на пружање социјалних услуга: услуга социјалне заштите – помоћ у кући  и услуга социјалне заштите – персонални асистент, разведеним родитељима којима је виђање детета одобрено судском пресудом и родитељима у циљу реализације кратких шетњи деце са аутизмом), те се другачији захтеви неће обрађивати;

 

Захтеви за дозволу за кретање за лица старија од 65 година неће се обрађивати, јер постоји општа забрана кретања тим лицима;

 

Захтеви који се односе на дозволу кретања за запослене код предузетника и других привредних субјеката подносе се Министарству привреде према упутству датом на сајту Министарства привреде:  https://privreda.gov.rs/obavestenje-tabela-za-privredne-subjekte/  и https://privreda.gov.rs/ispravka-obavestenje-privrednim-subjektima/

 

Захтеви за дозволу кретање ради обављања пољопривредне делатности подносе се  преко Министарства пољопривреде, а према следећим упутствима:   http://www.minpolj.gov.rs/kako-do-dozvole-za-kretanje-uputstvo-za-vlasnike-stoke-i-pcelare/      и  http://www.minpolj.gov.rs/kako-do-dozvole-za-kretanje-uputstvo-za-proizvodjace-voca-i-povrca/

 

Уколико Ваш захтев спада у категорију захтева за чију обраду је надлежна Градска општина Земун, потребно да га упутите са пратећом документацијом којом доказујете основаност захтева (лична карта пружаоца и корисника социјалне услуге, решење о праву на туђу негу и помоћ, уговор, лекарску документацију и сл) на мејл: info@zemun.rs 

 

Уколико сте захтев већ упутили непосредно Градској општини Земун није потребно да га понављате;

 

Уколико од МУП-а добијете сагласност за кретање у време  када је кретање забрањено, Градска општина Земун ће Вас о томе одмах по добијању сагласности обавестити и издати Вам потврду која ће Вам бити достављена у електронском облику, на мејл са кога сте упутили захтев.

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

РАДНО ВРЕМЕ МАЛОПРОДАЈНИХ ОБЈЕКАТА 

 

У складу са одлукама и препорукама Владе Републике Србије, ограничавање радног времена са потрошачима у малопродајним објектима током трајања ванредног стања може се вршити по следећем принципу:

– Понедељак, 27. април – среда 29. април од 7 до 17 часова.

– Четвртак, 30. април од 4 до 7 часова за грађане старије од 65 година, а од 8 часова до 

  17 часова за остале грађане.

– Петак 1. мај, субота, 2. мај и недеља, 3. мај биће нерадни дани.

 

Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.

Трговац може, у складу са горе наведеном препоруком да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима. Ова препорука ступа на снагу одмах.

Број потрошача у малопродајним објектима може бити један потрошач на  десет квадратних метра уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености потрошача.

Контакт особа за додатна питања по овој теми је Жарко Малиновић, секретар Удружења за трговину Привредне коморе Србије, телефон: 011 41 49 478, имејл: zarko.malinovic@pks.rs

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

СПИСАК ПРОДАВНИЦА ЗА СУГРАЂАНЕ СТАРИЈЕ ОД 65 ГОДИНА

 

 

 

Обавештавамо све грађане Земуна старије од 65 година да ће у четвртак, 30. априла 2020. године, током ванредног стања, насталог услед болести COVID 19,

 

ОД 4 ДО 7 ЧАСОВА, РАДИТИ СЛЕДЕЋИ МАЛОПРОДАЈНИ ОБЈЕКТИ: 

 

 

АМАН

Угриновачки пут 3, Алтина

Матрозова бб, Батајница

Мајора Зорана Радосављевића 2, Батајница

Беларичка 17, Батајница

Аеродромска 1, Батајница

Крајишка 71

Угриновачка 134

Угриновачка 41

Фрање Крча 40б, Земун Поље

Фрање Крча 74а ХАРД дисконт, Земун Поље

Стефана Кнежевића 1, Бусије

Момчила Радивојевића 36 ХАРД дисконт, Нова Галеника

Првомајска 118ц

Првомајска 96

Крњешевачка 1а, Угриновци

Прве пруге 39б

Купрешка 2б

22.октобра 22а

Сервантесова бб

Прве пруге 9

Вртларска 55

 

DELHAIZE/МAXI

Горњоградска 11а

Првомајска 13

Главна 12

Душана Мађарчића Корчагина бб, Земун Поље

Булевар Маршала Толбухина 1

Џона Кенедија 10х

Господска 21

Ауто-пут за Нови Сад 124-126

Николе Рибарића 3

 

РОДА МЕГА

Ауто пут 18

 

ДОМАЋИ ТРГОВИНСКИ ЛАНАЦ

Маркет 19, Алтина

 

 

IDEA

Јована Ранковића бб

Душана Мађарчића Корчагина 7, Земун Поље

Угриновачки пут 47а, Алтина

Угриновачки пут 212, Алтина

Батајнички друм 1

 

   IDEA SUPER

Бачка 11а

Главна 11-15

Драгана Ракића 2

 

LIDL

Тошин Бунар 41

 

И.М. МАТИЈЕВИЋ

Цара Душана 234

Карађорђева 1

Првомајска 6-8

Мајора Зорана Радосављевића 242, Батајница

 

 QVATTRO/СУНЦЕ

Првомајска 104б

Станка Тишме 9, Батајница

Драгана Ракића 10

Земунска 299, Угриновци

Момчила Радивојевића 34, Нова Галеника

Угриновачки пут 64а, Алтина

Војни пут блок 2 бр. 196 ж

Царице Јелене 2, Батајница

Нова 4 бр. 92, Грмовац

Николаја Салтикова 2, Плави Хоризонти

Павла Вујсића 24, Алтина

Слободана Бајића 12, Земун Поље

 

ШУМАДИЈА МАРКЕТ ДОО

Цара Душана 167

Стевана Марковића 2а

 

ТСВ ДИСКОНТ

Првомајска 6и

 

МЕСАРА ТРОЈКА

Момчила Радивојевића 34, Нова Галеника

 

СЗТР Д-МАРКЕТ

Шангајска 31а, Батајница

Стефана Кнежевића 1а, Бусије

 

 

КОКА-МАР ДОО

Првомајска 8

 

CASH & CARRY PLUS

Ауто-пут 18, Змај Центар

  

ДТЛ – ВП – ДИМА

Угриновачки пут 78, Алтина

Павла Вујсића 62, Алтина

 

КАРАМАРКОВИЋ ДОО

Царице Јелене 72,  Батајница

Мајора Зорана Радосављевића 248, Батајница

Станка Тишме 22, Батајница

 

АРОМА

Добановачка 54б

 

SHOP&GO

Саве Бурића 13а

Наде Димић 6

Браће Смиљанић 21, Батајница

С. Дубајића 5, Батајница

Мајора Зорана Радосављевића 220, Батајница

Крајишка 28

Аласка 40

Цара Душана 121

Главна 53

Карађорђев трг 1

Прве пруге 5

Шумадијска 31

Београдска 1, Угриновци

 

TEMPO EXPRESS

Мајка Југовића 1, Батајница

 

 

 (Извор: Веб презентација Владе Републике Србије)

 

 Обавештавамо старије суграђане да ћемо благовремено ажурирати списак наведених малопродајних објеката.

Још једном Вас молимо да се приликом одласка у малопродајне објекте у овом периоду, придржавате свих хигијенских препорука.

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

ГАЛЕНИКА У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА

 

 

Фармацеутска компанија Галеника је у рекордном року произвела 372 хиљаде таблета лека хлорокин, који се користи у борби против корона вируса.

”Честитам менаџменту и радницима Галенике на добро урађеном послу. Поносни смо на фармацеутску компанију која у Земуну већ 75 година ради на добро свих наших грађана производећи препарате и лекове који најчешће живот значе. Од 2017. године Галеника је постала део НЦ Групе, једне од највећих фармацеутских компанија у Латинској Америци. Надам се да ће произведени лек хлорокин бити добар савезник у борби да се пандемија корона вируса заустави у нашој земљи”, каже председник Градске општине Земун Дејан Матић.

Хлорокин је 1934. године открио немачки научник Ханс Андерсаг. Налази се на листи есенцијалних лекова Светске здравствене организације, најсигурнијих и најефикаснијих генеричких лекова потребних у здравственом систему.

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

УРУЧЕНА ПОМОЋ ДОМОВИМА ЗА СТАРА ЛИЦА

 

Председник Градске општине Земун и командант Штаба за ванредне ситуације Дејан Матић и заменик председника и заменик команданта Дамир Ковачевић, 10. априла представницима 24 дома за стара лица уручили су заштитну опрему, дезинфекциона средства и сет хигијенских препарата.

 

”Превентивно поступање у оваквим ситуацијама је неопходно. Коришћење заштитне опреме и одржавање личне хигијене и хигијене радног и смештајног простора, као и дезинфиковање површина је у циљу заштите од корона вируса. Наши старији суграђани, корисници домова за стара лица јесу најосетљивија категорија становништва и наша је обавеза да штитимо њихово здравље”, рекао је председник Матић и апеловао на власнике и запослене у домовима да прате све мере заштите, да реагују благовремено и да свакако потраже помоћ Општине у евентуалним кризним ситуацијама.

 

У циљу превенирања уласка корона вируса у домове за старе, председник Матић је прошле недеље одржао састанак са представницима домова са територије Градске општине Земун, када су договорене мере поступања и успостављене процедуре комуникације како са Општином, тако и са Домом здравља Земун.

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ЗАШТИТНА ОПРЕМА ЗА ДОМ ЗДРАВЉА ЗЕМУН

 

Градска општина Земун обезбедила је неопходну опрему за заштиту здравствених радника Дома здравља ”Земун” који су у околностима епидемије вируса Ковид-19 на удару.

Председник ГО Земун Дејан Матић, 6. априла уручио је руководству Дома здравља ”Земун” заштитну опрему и захвалио се на изузетној пожртвованости, која се нарочито исказује у оквиру рада две Амбуланте за пацијенте са респираторним симптомима и фебрилним стањима.

”Сагледавајући потребе Дома здравља Земун, који делује не само на територији наше општине, већ покрива и примарну здравствену заштиту и у Општини Сурчин, обезбедили смо знатну количину заштитне опреме, од маски до кабаница, што свакако доприноси заштита оних који дају немeрљив допринос у борби са неумољивим вирусом”, рекао је председник ГО Земун Дејан Матић и нагласио да ће Општина наставити да помаже рад здравствених установа на својој територији, такође, захвалио се привредницима и грађанима на одговорности и солидарности.

Градска општина Земун обезбедила је маске, заштитне мантиле и комбинезоне, као и пвц кабанице и заштитне наочаре, укупно више од хиљаду и триста комада опреме.

Примопредаји опреме присуствовале су директорка Дома здравља ”Земун” др Александра Цветковић, заменица директорке Ангелина Орбовић и главна медицинска сестра Драгана Вуковић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ

 

Градска општина Земун, током трајања ванредног стања због корона вируса, настојаће да пружи помоћ и подршку свим суграђанима, нарочито старијима, који су највише угрожени.

 

Сениорима су на располагању тимови волонтера и запослених у општини, који ће им пружати услугу доставе основних животних намирница, хигијенских средстава и лекова на кућну адресу.

 

  

ЗА ОВУ УСЛУГУ СТАРИЈИ СУГРАЂАНИ МОГУ СЕ ПРИЈАВИТИ

ПОЗИВОМ НА БРОЈЕВЕ ТЕЛЕФОНА

 

011/6350-012; 011/3168- 088; 011/3778-470;   

 

У ПЕРИОДУ ОД 8 ДО 15.30 ЧАСОВА.

 

Моле се старији суграђани да остану у својим домовима.

Волонтери ће им достављати потрепштине на кућну адресу.

 

Апелујемо на све грађане да примењују појачане мере хигијене, да буду одговорни и понашају се у складу са препорукама Министарства здравља.

 

 

 

                                                              ГРАДСКА ОПШТИНА ЗЕМУН

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

БРИГА ЗА ГРАЂАНЕ СА ОШТЕЋЕНИМ СЛУХОМ

 

Позивамо грађане са оштећеним слухом, старије од 65 година да пошаљу списак потребних основних животних намирница и лекова на мејл адресу info@zemun.rs које ће им на кућну адресу доставити земунски волонтери.

У мејлу треба написати: име и презиме, адресу и број мобилног телефона на који могу примити СМС поруку.

Напомињемо да ће вас волонтери посетити пре набавке како би била потврђена поруџбина и преузет новац за куповину.

Акција доставе хране на кућну адресу се реализује у складу са мерама Владе Републике Србије донетим за сузбијање вируса COVID 19 и треба да обезбеди да наши најстарији суграђани, као најосетљивија категорија становништва буду заштићени.

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

СПРЕМНА ЦИСТЕРНА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈУ ОБЈЕКАТА

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић, заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић и градоначелник Београда професор др Зоран Радојичић обишли су 3. априла општински ауто парк где се по налогу градског Штаба за ванредне ситуације налази цистерна са средством намењеним за дезинфекцију стамбених зграда.

”Сви председници стамбених заједница су позвани да се јаве Штабу за ванредне ситуације Градске општине Земун како би преузели дезинфекционо средство натријум-хипохлорит. Како се не би правиле велике гужве средство за дезинфекцију ће преузимати искључиво председници стамбених заједница. Свако ко преузме дезинфицијенс добиће потребно упутство за коришћење. Потрудили смо се да набавимо адекватну амбалажу, тако да није неопходно да са собом носе своју”, рекао је Матић и још једном упутио апел грађанима да поштују све оно што им стручна лица препоручују, а то је да смањимо социјалне контакте, да држимо потребно растојање, користимо маске и рукавице, како би сузбили ову епидемију, а касније да се сви вратимо редовним активностима како би Земун био уређенији и лепши.

Градоначелник Београда професор др Зоран Радојичић је нагласио да је потребно дезинфиковати сва она места где вирус може да се задржи, попут гелендера, поштанских сандучића и прекидача. Потребно је крпу натопљену дезинфекционим средством ставити на улаз како би се што је могуће мање вируса унело у зграду.

”Ово је само један од сегмената како нападамо вирус дезинфекцијом. Сви танкови ће се допуњавати дезинфекционим средством. Најважнија инструкција коју су добиле општине је да ангажују фирме које раде дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију како би оне на професионалан начин обавиле свој посао. Такође, Завод за биоциде, који од првог дана ради интензивно на дезинфекцији свих објеката које је епидемиолошка служба дефинисала као важне, и даље професионално обавља свој посао. Јавна комунална предузећа ‘Градска чистоћа’ и ‘Зеленило’ ће дезинфиковати све међублоковске пролазе. Ови третмани су велики изазов за двомилионски град какав је Београд. Истичем да све почиње и све се завршава прањем руку и ношењем маски и дистанцом”, рекао је градоначелник Београда Радојичић.

Грађани којима је потребна помоћ у току ванредног стања могу се обратити општинском кол-центру на телефоне 011/6350-012; 011/3168- 088; 011/3778-470.

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ЦИСТЕРНА СА ДЕЗИНФЕКЦИОНИМ СРЕДСТВОМ

 

Цистерна са дезинфекционим средством налази се у ауто парку Градске општине Земун, улаз из Прерадовићеве улице. Течност је разблажена и припремљена за употребу. Средство можете наточити у периоду од 7.30 до 15.30  часова и понесите за сваки случај амбалажу – пластичну флашу.

 

Такође, средство за дезинфекцију, које је припремљено за употребу грађани насеља Батајница могу преузети у ул. Бојчинска код мале пијаце.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ОДРЖАН САСТАНАК ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

 

Председник Градске општине Земун и командант општинског Штаба за ванредне ситуације Дејан Матић 24. марта је одржао састанак Штаба у пуном саставу. Чланови Штаба упознати су са наредбама и препорукама Градског штаба за ванредне ситуације.

 

Такође, било је речи о активностима кол центра и рада волонтерских тимова, а Градска општина Земун је обезбедила логистички центар за складиштење пакета помоћи пензионерима, који ће у наредним данима стићи на њихове адресе.

 

Одлучено је да Градска општина Земун из сопствених средстава обезбедити пакете помоћи у основним животним намирницама и хигијенским средствима за социјално угрожене категорије становништва, док ће заштитну опрему, маске, рукавице и дезинфекциона средства добити радно ангажована лица, сходно расположивим ресурсима.  

 

Општинска организација Црвеног крста Земун је упутила апел да је неопходан већи одзив добровољних давалаца крви, док су представници Дома здравља Земун информисали присутне о предузетим мерама и отварању пункта за пријем пацијената са респираторним симптомима и фебрилним стањима у ул. Топличка бр.8.

 

Представници Полицијске станице Земун и Ватрогасно-спасилачке јединице Земун су на састанку известили да раде у складу са проглашеним ванредним стањем.

 

Председник Градске општине Земун и командант општинског Штаба за ванредне ситуације Дејан Матић се захвалио привредницима, волонтерима, запосленима и грађанима на високо исказаној свести о значају солидарности и одговорном поступању у ванредном стању.

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

АПЕЛ ЗА ДАВАЛАШТВО КРВИ

 

Апелујемо на грађане да одвоје мало свог времена и дају крв у новом пункту који се налази  у просторијама Општинске организације Црвеног крста Земун, ул. Савска 2 у Земунском парку, радним данима од 7 до 16 часова.

 

Пункт у КБЦ ”Земун” неће радити док траје ванредна ситуација, већ ће Служба трансфузије овог клиничко-болничког центра прикупљати крв од грађана у поменутим просторијама Црвеног крста.

 

Термини организованих акција давања крви у Београду могу се наћи на сајту Црвеног крста Београд www.crvenikrst011.org.rs, а за више информација грађани се могу обратити Општинској организацији Црвеног крста Земун, телефон 011/3161‑880.

 

За даваоце крви уведене су додатне мере предострожности, са изменама које имају за циљ да појачају надзор у новонасталој ситуацији са новим корона вирусом.

 

Давање крви је безбедан процес и грађани не треба да одустају од добровољног давања крви. Потребе за крвљу су константне, а само захваљујући добровољним даваоцима крви можемо да обезбедимо крв за наше најугроженије суграђане.

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ПОДЕЉЕНИ БЕБИ ПАКЕТИ НА КУЋНЕ АДРЕСЕ

 

Градска општина Земун је организовала 23. марта акцију поделе беби пакета за 45 новорођених беба на својој територији. Волонтери и запослени у Градској општини Земун су испоручивали пакете на кућне адресе, а све у оквиру пројекта ”Земунска беба”.

”Поред редовних активности волонтерског центра Градске општине Земун, које подразумевају позивање и примање позива старијих суграђана и оних којима је помоћ потребна, као и испоруке намирница и лекова, одлучили смо да посетимо и све родитеље који су се пријавили за беби пакете и тиме покажемо да нико није заборављен, да је солидарност оно што ће нас извести из ове тешке ситуације. Због тога дугујемо велику захвалност свима који су део волонтерског центра наше општине”, рекао је председник Градске општине Земун Дејан Матић и позвао још једном суграђане да поштују мере Владе Републике Србије и буду одговорни и дисциплиновани.

Градска општина Земун наставиће да спроводи све оне мере и активности у циљу спречавања, сузбијања и гашења епидемије корона вируса.

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

РЕД ВОЖЊЕ ГРАДСКИХ КОРИДОРСКИХ ЛИНИЈА

 

Након Одлуке о укидању јавног превоза на територији Републике Србије, Град Београд је према уредби Владе преузео обавезу обезбеђивања линија које ће служити за превоз здравствених радника и запослених у систему Града, чији је долазак на посао неопходан за функционисање Града Београда.

Запослени могу користити укупно 32 линије, које саобраћају по реду вожње тзв. коридорских линија у време ванредног стања.

 

Списак линија, ред вожње и трасе коридорских линија можете погледати на следећем линку: 

https://www.beograd.rs/cir/gradske-aktuelnosti/1771901-spisak-linija-i-red-voznje-za-koridorske-linije/

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ

 

 Дом здравља ”Земун” пункт за пријем пацијената са респираторним симптомима и фебрилним стањима

 

Земун, Топличка бр. 8 

 

телефони

 

011/2616-288

060/8871-568

060/8871-547

060/8871-591

 

Телефони за пружање информација грађанима где могу да се обрате за одређене здравствене услуге у оквиру Дома здравља

 

011/2195-209

060/8871-504

060/8871-561

060/8871-525

 

Дом здравља Земун је отворио и телефоне :

 за давање информација  и савета  одраслој популацији  –  060/8871-567

за давање информација  и савета  за дечију популацију  –  060/8871-739

за психолошку подршку    –  060/8871-536

 

Савете и информације о раду у Поливалентној патронажи

можете добити на телефон – 060/887-1543

 

 

Дежурни телефони Градског завода за јавно здравље Београд за информације о корона вирусу су следећи:

 

од 8 до 17 часова –

011/2078–672; 011/2078–673; 011/2078–677

 

од 17 до 22 часова –

064/8503–057; 011/2078–677

 

Бројеви телефона за путнике из међународног саобраћаја

Сви путници из међународног саобраћаја са решењем о стављању под здравствени надзор и у кућну изолацију нека се јаве Центру за контролу и превенцију болести у времену од 8-15 часова, на следеће мобилне бројеве телефона:

064/ 8503–062; 064/8503–063; 064/8503–064

 

Ако су линије заузете, оставите СМС поруку са Вашим подацима (име, презиме, адреса и број решења). Дежурни епидемиолог ће Вас назвати на број телефона са којег сте послали поруку, или неки други контакт телефон, што је пре могуће.

 

СМС поруку можете доставити и ван предвиђеног радног времена.

Уколико сумњате да сте заражени овим вирусом можете звати и неке од следећих бројева од 8 до 22 часова:

 

број који је отворило Министарство здравља 064/8945–235

и Институт за јавно здравље Србије ”Др Милан Јовановић Батут”

011/2684–566; 060/0180–244

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ПРОЦЕДУРА ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ ПРЕВОЗА ЗАПОСЛЕНИХ КОЈИ ИМАЈУ РАДНУ ОБАВЕЗУ У ВРЕМЕ ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА

 

У циљу ефикасне примене Обавезне инструкције о примени Уредбе о изменама и допунама мера за време ванредног стања у области превоза путника у друмском саобраћају обавештавамо вас о процедури са делом који се односи на пријаву запослених који имају радну обавезу за време забране кретања:

 

 1. С обзиром на то да привредни субјекти преко Министарства привреде (excel обрасци са личним подацима) пријављују МУП-у своје запослене који имају радну обавезу за време забране кретања, неопходно је да привредни субјекти првенствено ову дозволу прибаве.
 2. По добијању дозволе МУП-а, привредни субјект се обраћа својој општини/граду са исказаном и образложеном потребом за превоз својих запослених, у циљу добијања дозволе.
 3. Општина/град се обраћа Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (МГСИ) са захтевом за добијање претходне сагласности (из Обавезне инструкције). У оквиру овог захтева, општина/град обавештава МГСИ да ће се превоз одвијати (у потпуности или делимично) за кретање у време забране кретања. Ова, претходна сагласност МГСИ се може издати уз услов да привредни субјект који ће вршити превоз путника добије дозволу за возача од МУП-а за кретање у време забране кретања и обавесте их о одобреној рути превоза и терминима.
 4. Превозник се преко Министарства привреде обраћа МУП и ако добију дозволу за кретање у време забране кретања, може да организује превоз. На овај начин и запослени и возач имају дозволу МУП за кретање у време забране кретања, а сама линија превоза запослених има дозволу општине/града, уз претходну сагласност Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

НАРЕДБА

 

Председник ГО Земун и командант Штаба за ванредне ситуације ГО Земун у складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања, а у циљу пружања доприноса у спречавању, сузбијању и гашењу епидемије COVID-19 доноси следећу Наредбу:

 • Улаз у Градску општину Земун за све запослене је искључиво из улице Прерадовићева 7
 • Обавезно је мерење температуре свим запосленима и евентуалним странкама на улазу у зграду
 • Радник обезбеђења на улазу мери телесну температуру и уколико се покаже да неко од запослених или странака има 37°C забрањује се улазак у зграду
 • Запослени коме је утврђена температура је у обавези да у року од 24 часа достави потврду изабраног лекара да је способан за рад или потврду о привременој спречености за рад
 • Свако ко улази у зграду претходно брише обућу на отирачу са дезинфекционим средством
 • Свакоме ко улази у зграду прскају се руке дезинфекционим средством
 • О уласку странака у организационе јединице Управе, начелник Управе обавестиће раднике обезбеђења, по добијеном обавештењу руководиоца организационе јединице Одељења
 • Сви запослени су обезбеђени са дезинфекционим средствима и одговорни су за мере личне хигијене
 • Мере чишћења и одржавања радног простора подижу се на максималан ниво
 • Наведене мере се спроводе до даљег
 • За спровођење мера заштите задужен је Александар Трајковић
 • Свако непоштовање ове Наредбе сматраће се тежом повредом радне обавезе.

 

Молим све запослене да са великом озбиљношћу прихвате новонасталу ситуацију, да буду одговорни и солидарни, да савесно обављају и друге поверене задатке, будући да грађани Земуна, нарочито старији и немоћни зависе од наше помоћи и функционисања система.

Такође, одговорни смо и према нама самима, својим породицама и држави.

 

У складу са развојем епидемиолошке ситуације у Републици Србији, ова Наредба биће подложна изменама.     

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ОДРЖАН ХИТАН САСТАНАК ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

 

Председник Градске општине Земун и командант општинског Штаба за ванредне ситуације Дејан Матић 16. марта у свом кабинету одржао је ванредни састанак поводом донете Одлуке о проглашењу ванредног стања на територији града Београда у складу са Законом о одбрани и Одлуком о проглашењу ванредног стања председника Републике Србије, председника Народне скупштине и председника Владе Републике Србије, а поводом спровођења наредби које треба да допринесу спречавању, сузбијању и гашењу епидемије COVID-19.

 

Састанку су присуствовали заменик председника Градске општине Земун и заменик команданта општинског Штаба за ванредне ситуације Дамир Ковачевић, начелник Штаба за ванредне ситуације Градске општине Земун  Дијана Микић Стојановић, заменик начелника Управе Градске општине Земун Александар Грдинић, секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић и сви чланови Штаба.

 

Чланови Штаба су обавештени да ће Градска општина Земун предузимати мере сходно наредбама и препорукама Градског штаба за ванредне ситуације. Одредиће се број запослених лица за рад у управи, а сви службеници старији од 60 година и хронично болесни обављаће радне задатке од куће.

 

Најстаријим суграђанима већ су на располагању тимови волонтера и запослених у општини, који пружају услугу доставе основних животних намирница, хигијенских средстава и лекова на кућну адресу. У ту сврху Канцеларија за пријем грађана позиве прима на телефоне 011/3168- 088 и 011/3778-470, а од 17. марта 2020. године почиње са радом кол центар – 011/6350-012.

 

На састанку је речено да је појачан надзор општинског обезбеђења, а улаз у Градску општину Земун је искључиво из улице Прерадовићева 7. Како би се избегле могуће злоупотребе Штаб за ванредне ситуације Градске општине Земун обезбедиће идентификационе картице за волонтере који посећују суграђане. Плакати са обавештењима о раду кол центра ће се налазити на огласним таблама општине. У Земуну је ангажовано 30 повереника и 30 заменика повереника цивилне заштите који ће радити у координацији са општинским Штабом за ванредне ситуације.

 

Представници Полицијске станице Земун, Дома здравља Земун, Црвеног крста и Ватрогасно-спасилачке јединице Земун су на састанку известили да све службе раде у складу са проглашеним ванредним стањем. Штаб за ванредне ситуације Градске општине Земун апелује на грађане да буду солидарни и прате упутства.

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ЈАВНИ ПОЗИВ ВОЛОНТЕРИМА

 

 

Градска општина Земун у складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања, а у циљу пружања доприноса у спречавању, сузбијању и гашењу епидемије COVID-19

 

ПОЗИВА ГРАЂАНЕ СТАРОСНЕ ДОБИ ОД 18 ДО 50 ГОДИНA ДА СЕ ПРИДРУЖЕ ВОЛОНТЕРСКОМ ЦЕНТРУ ГО ЗЕМУН.

 

Сви заинтересовани могу се пријавити на телефон број 011/3778-424 или путем електронске поште info@zemun.rs

 

Новонастала ситуација СВЕ НАС ПОЗИВА ДА БУДЕМО СОЛИДАРНИ.

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ГРАЂАНИМА О РАДУ УПРАВЕ ГО ЗЕМУН У ТОКУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

 

Градска општина Земун у складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања, а у циљу пружања доприноса спречавању, сузбијању и гашењу епидемије COVID-19 обавештава грађане о режиму и начину рада Управе ГО Земун, као и Одељења за лична стања – вођење матичних књига и локалне пореске администрације.

 

ОБАВЕШТАВАМО ГРАЂАНЕ

да поднеске шаљу електронском поштом, односно да за ургентне административне послове поднесу захтев са релевантним подацима и контактом, који ће убацити у кутију која се налази на улазу у Управу ГО Земун из улице Прерадовићева 7.

По процени важности поступања по поднеску, службеник ће контактирати странку, која ће уз све превентивне мере на уласку у Градску општину Земун (мерење температуре и дезинфекцију) бити у прилици да код надлежног органа, већ наредног дана у заказаном термину, у интервалу од 8 до 13 часова заврши неодложни посао.

 

МЕЈЛ АДРЕСЕ И КОНТАКT ТЕЛЕФОНИ :

 

ПОСЛОВИ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

МЗ Нова Галеника и Алтина, тел. 6100-511, slavica.miljkovic@zemun.rs

МЗ Земун Поље,  тел. 3754-083, zajednicki.poslovi@zemun.rs

МЗ Батајница, тел. 7870-074, igor.djuricic@zemun.rs; vanjaprsic68@gmail.com

МЗ Угриновци, тел. 8408-510, mesnazajednicaugrinovci@gmail.com

 

БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКА ЗАШТИТА

Милан Поповић, тел. 3778-556, milan.popovic@zemun.rs

Слободан Радовановић, тел. 3778-580, slobodan.radovanovic@zemun.rs

 

ИЗБЕГЛА И ПРОГНАНА ЛИЦА – ПОВЕРЕНИШТВО

Телефони 3778-463; 3778-563; 3778-469

Иван Васић, ivan.vasic@zemun.rs

Љиљана Репић, ljiljana.repic@zemun.rs

 

ОБРАЗОВАЊЕ, ЕСХУМАЦИЈЕ

Дафина Башановић, тел. 3778-553, dafina.basanovic@zemun.rs

 

СОЦИЈАЛА – ИНТЕРРЕСОРНА КОМИСИЈА

Татјана Милићевић, тел, 2198 – 608, tatjana.milicevic@zemun.rs

 

ОДЕЉЕЊЕ ЗА ИЗБОРНА И МАЊИНСКА ПРАВA И СКУПШТИНСКЕ ПОСЛОВЕ                     

Запослени који се могу контактирати у вези издавања потврда за упис у јединствени посебан бирачки списак, као и издавања уверења о породичном стању и уверења о издржавању документа за иностранство)                                

Слађана Николић, тел.062/8019- 096, sladjana.nikolic@zemun.rs

Јелена Јањић, тел.062/8019-126, jelena.janjic@zemun.rs

Тања Попадић, тел.060/6061- 960, тanja.popadic@zemun.rs

 

ПРАВНА ПОМОЋ

Сања Перовић, тел.062/8019 -108, sanja.perovic@zemun.rs

 

ОДЕЉЕЊЕ ЗА ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ, СТАМБЕНЕ И ПОСЛОВЕ КОМУНАЛНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ И ИЗВРШЕЊА

У вези пријава из области надлежности комуналне испекције:

Марина Радовановић, marina.radovanovic@zemun.rs

БРОЈ ТЕЛЕФОНА: 3778-581

 

У вези поднесака из надлежности имовинско-правне и стамбене области

Мирјана Јанковић, mirjana.jankovic@zemun.rs

БРОЈ ТЕЛЕФОНА: 3778-504, 3778-511

 

У вези поднесака из надлежности Одсека за управно-правне послове инспекције и извршења:

Саша Стојановић, sasa.stojanovic@zemun.rs

БРОЈ ТЕЛЕФОНА: 3778-586

 

ОДЕЉЕЊЕ ЗА ГРАЂЕВИНСКЕ, КОМУНАЛНЕ И ПОСЛОВЕ ИНВЕСТИЦИЈА

Одсек за грађевинске послове и обједињену процедуру

Марко Ивановић

БРОЈ ТЕЛЕФОНА: 3778-521

Валерија Џувер

БРОЈ ТЕЛЕФОНА: 3778-523,

Радисава Милисављевић, Славица Јездић и Бојан Стегњаја

БРОЈ ТЕЛЕФОНА: 2198-678

 

Одсек за инвестиције и комуналне послове

Јелена Булатовић

БРОЈ ТЕЛЕФОНА: 3778-534

 

За сва додатна питања можете се обратити пословном секретару Одељења Сузани Добросављевић на број телефона 3778-518

Одсек за озакоњење

Јелена Андрић

БРОЈ ТЕЛЕФОНА: 3778-403

 

ОДСЕК ЗА ЈАВНЕ НАБАВКЕ

Информатичко статистички послови јавних набавки

Жарко Видаковић, javne.nabavke@zemun.rs

БРОЈ ТЕЛЕФОНА: 3778-498

 

ОДСЕК УПРАВЉАЊА ДОКУМЕТНИМА

Руководилац писарнице

Александар Нешковић, aleksandar.neskovic@zemun.rs

БРОЈ ТЕЛЕФОНА: 3778-462, 062/8019-121