НАЈФОТОГРАФИЈЕ ЗЕМУНА

РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА НАЈЛЕПШУ ФОТОГРАФИЈУ ЗЕМУНА 2023

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић расписао је Јавни позив за избор најлепше фотографије Земуна за 2023. годину.

Пројекат се реализује пету годину за редом, са циљем да на креативан начин представи и популаризује културно и туристичко богатство Земуна.

Овогодишње теме конкурса су културно-историјски и верски споменици, Градски парк, богато индустријско наслеђе, обичаји и људи, улице Земуна, културни и спортски догађаји, манифестације, пејзажи и све оно што представља лепоту и специфичност Земуна.

Стручна комисија ће изабрати 20 најлепших радова за пратећу изложбу за Празник Земуна, као и три најбоље фотографије за награде.

Своја три  рада могу слати сви аутори старији од 15 година до 1. септембра на мејл najlepsafotografijazemuna@gmail.com .

Јавни позив 

 

 

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић расписао је Јавни позив за избор најлепше фотографије Земуна у 2022. години.

 

Пројекат ”Најлепша фотографија Земуна” има за циљ да промовише културно и туристичко благо Земуна. Теме фотографија су историјске, културне, природне и друге лепоте општине Земун, културно – историјски споменици, верски објекти, обичаји, људи, улице, културни и спортски догађаји, манифестације, пејзажи и све оно што представља лепоту и специфичност Земуна.

 

На конкурсу могу учествовати сви старији од 15 година са највише три своје фотографије, величине до једног мегабајта. Контакт податке (име и презиме, адреса, број телефона), као и фотографије са податком  о величини оригиналног фајла, треба доставити електронским путем на адресу: najlepsafotografijazemuna@gmail.com, а за додатне информације обратити се Канцеларији за младе, Косовска 9 или на бројеве телефона 011/3160-674 и 062/8391392.

 

Јавни позив ће трајати до 1. септембра 2022. године. Стручна комисија ће најлепше три фотографије наградити, а двадесет репрезентативних фотографија ће бити изложене у галеријском простору Канцеларије за младе поводом Празника Градске општине Земун 5. новембра.

 

Више информација

 

 


 

НАЈЛЕПША ФОТОГРАФИЈА ЗЕМУНА 2022.

 

Од 64 пријаве и између 150 пристиглих фотографија на Јавни позив за избор најлепше фотографије Земуна у 2022. години, Комисија за избор ”Најлепше фотографије Земуна” изабрала је победнике – прва три најбоља рада и 20 најрепрезентативнијих за изложбу, која ће бити отворена на Празник општине Земун, 5. новембра.

 1. место – Зоран Генцел
 2. место – Данијела Дубић
 3. место – Борис Башчашевић

Представљамо вам најлепших двадесет фотографија

 

 

 

 


 

 

20.10.2021.

 

 1. место – Александра Ивановић

 

 1. место – Марко Радосављевић

 

 1. место – Милинко Радосављевић

 

 


 

5.2.2021.

 

На основу члана 37. став 1. тачка 11. Статута  Градске општине  Земун ( ”Сл. лист Града Београда”  бр.95/19 – пречишћен текст и 156/20),

председник Градске општине Земун, Гаврило Ковачевић,  расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ИЗБОР НАЈЛЕПШЕ ФОТОГРАФИЈЕ ЗЕМУНА

 

 


НАЈЛЕПШИХ 20 ФОТОГРАФИЈА ЗЕМУНА 2020.

Градска општина Земун јe расписала конкурс за избор ”Најлепше фотографије Земуна”. Комисија је на основу приспелих фотографија одабрала три најлепше фотографије које су доставили следећи аутори:

 1. место – Ива Тркуља
 2. место – Александар Кораћ
 3. место – Стефан Вујин

Представљамо вам најлепших двадесет фотографија


1. место Ива Тркуља
2. место Александар Кораћ
3. место Стефан Вујин
Стефан Вујин
Оливера Вранешевић
Ксенија Пешић
Јагода Анђелковић Љуљић
Ива Тркуља
Ива Тркуља
Жељко Недељковић
Душан Пантелић
Александар Кораћ
Маријана Бајчић
Бранислав Јакшић
Братислав Јовић
Владимир Димић
Братислав Јовић
Владимир Димић
Ивана Манојловић
Ивана Манојловић

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ИЗБОР НАЈЛЕПШЕ ФОТОГРАФИЈЕ ЗЕМУНА 2020.

 

ЈАВНИ ПОЗИВ 2020.

 

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

НАЈЛЕПШИХ 20 ФОТОГРАФИЈА ЗЕМУНА 2019.

 

 

Градска општина Земун јe расписала конкурс за избор ”Најлепше фотографије Земуна”. Комисија је на основу приспелих фотографија одабрала три најлепше фотографије које су доставили следећи аутори:

 1. место – Божидар Ракић
 2. место – Милан Радосављевић
 3. место – Андреа Димић

Представљамо вам најлепших двадесет фотографија.

 

 

Фото: Божидар Ракић, 1. место

 

Фото: Милан Радосављевић, 2. место

 

Фото: Андреа Димић, 3. место

 

Фото: Братислав Јовић

 

Фото: Дејан Радојевић

 

Фото: Тијана Лубура

 

Фото: Дуња Михајловић

 

Фото: Јелена Драгосављевић

 

Фото: Лука Стојановић

 

Фото: Марија Ђукић

 

Фото: Марија Спасојевић

 

Фото: Марко Маричић

 

Фото: Миљана Матијевић

 

Фото: Оливера Филиповић

 

Фото: Оља Вранешевић

 

Фото: Соња Војводић

 

Фото Срђан Басарић

 

Фото: Тамара Суша

 

Фото: Жељко Лалић

 

Фото: Жељко Недељковић