ОДРЖАНА ТРИБИНА У МЗ БАТАЈНИЦА

Градска општина Земун  je у просторијама Месне заједнице Батајница 22. фебруара  организовала трибину за пољопривредне произвођаче са своје територије.

 

Том приликом, представници Пољопривредно саветодавне стручне службе ”Падинска скела” упознали су пољопривреднике са  новинама када је реч о обнови регистрације пољопривредног газдинства и прихрани пшенице, врсти ђубрива која се примењује и дали препоруке о потребној количини ђубрива.

 

Пољопривредним произвођачима је препоручено да ураде хемијске анализе земљишта, јер само тако могу сазнати које количине хранљивих елемената то земљиште поседује и на основу тога срачунати оптималне количине ђубрива. На тај начин, уз мања улагања могу да постигну максималне приносе.

 

На трибини су пољопривредници добили одговоре на сва питања која их интересују и дефинисане су теме које ће бити обрађене током следеће трибине која се  планира за 5. март 2019. године.

 

 


ОДРЖАНА ТРИБИНА У МЗ БАТАЈНИЦА

Градска општина Земун  je у просторијама Месне заједнице Батајница 5. јула организовала трибину за пољопривредне произвођаче са своје територије.

 

Том приликом, члан Већа Градске општине Земун Стеван Родић и представници Пољопривредно саветодавне службе ”Падинска скела” су упознали пољопривреднике са  новинама када је реч о књизи поља, односно евидентирањем свих промена на земљишту које спроводи пољопривредник.

 

Такође, било је речи о актуелним конкурсима за пољопривреднике, попут остваривања подстицаја за подршку програмима који се односе на диверсификацију дохотка и унапређење квалитета живота у руралним подручјима кроз подршку младим пољопривредницима у 2018. години, које је расписало Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања.

 

Члан Већа Градске општине Земун Стеван Родић подсетио је присутне да је Општина увек на располагању свим пољопривредницима приликом прикупљања документације за предстојеће конкурсе.

 

На трибини су пољопривредници добили одговоре на сва питања која их интересују и дефинисане су теме које ће бити обрађене током наредних сусрета.