КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЗЕМУН

 

АКТУЕЛНИ ПРОЈЕКТИ:

 

Пројекат: Најлепша фотографија Земуна 2022.

Пројекат ”Најлепша фотографија Земуна” ове године организује се по четврти пут, с циљем да промовише културно и туристичко благо Земуна. У току је пријава и слање фотографија до 1. септембра 2022. године. Победницима Конкурса биће уручене пригодне награде, а најлепших 20 фотографија ће, поводом Празника дана општине Земун, 05. новембра, било изложено у галеријском простору Канцеларије за младе

 


 

 

ПРОЈЕКТИ РЕАЛИЗОВАНИ У 2022. ГОДИНИ

 

Пројекат: Сајам средњих школа

Канцеларија за младе Градске општине Земун, у сарадњи са средњим школама Земуна,  6. јуна организовала је Трећи сајам средњих школа. На својеврсној берзи знања мали матуранти су имали прилику да се информишу шта која средња школа нуди, какви су програми, специфичности и перспективе школовања. На једном месту биле су са својим пропагандним материјалима и брошурама, као и спремним видео презентацијама Земунска гимназија, Политехника – школа за нове технологије,”, Економска школа ”Нада Димић”, Правнобиротехничка школа ”Димитрије Давидовић”, Медицинска школа ”Надежда Петровић”, Електротехничка школа ”Земун”, Саобраћајно-техничка школа.

 

Пројекат: Мунзик фест 3

На летњој сцени „Гардош“ 24. јуна 2022. године организован је трећи по реду музички фестивал „Мунзик фест 3“.  Звезде вечери били су добро познати и афирмисани Orthodox Celts, док су фестивал отворили млади алтернативни бенд Zoonoza из Деспотовца, После њих су наступили Guybrush Treepwood из Пожаревца,  и бенд  ”Случај Хармс”.

Вредност пројекта: 600.000,00 динара.

 


 

ПРОЈЕКТИ РЕАЛИЗОВАНИ У 2021. ГОДИНИ

 

Пројекат: Бесплатни припремни програм за ученике осмих разреда земунских основних школа за полагање мале матуре

Канцеларија за младе ГО Земун, по шести пут, је организовала припремну наставу за све ученике осмог разреда основних школа са територије ГО Земун. Због пандемије вируса „Covid-19“, а на основу прекорука Кризног штаба, припремна настава је организована „online“. Ученици свих земунских основних школа су путем сајта општине Земун (www.zemun.rs) могли да прате комплетан програм наставе из српског језика и математике.

Вредност пројекта:648.000,00 динара.

 

 

 

Пројекат: Мунзик фест 2

На летњој сцени „Гардош“ 03. и 04. септембра 2021. године организован је други по реду музички фестивал младих неафирмисаних бендова „Мунзик фест 2“. Земунској публици су се представили следећи бендови: „J Rockers“, „Soul Steamers“, „Нула“, „Никола Чубрило бенд“, „Underforce“, „Supersolid“, „Divert“ и „Раскид 13“.

Вредност пројекта:458.000,00 динара.

 

Пројекат: Најлепша фотографија Земуна 2021.

Сада већ традиционално, Градска општина Земун је организовала избор за најлепшу фотографију Земуна. На конкурс се пријавиo 81 учесник са скоро 300 фотографија. Свечана изложба је одржана 04. новембра 2021. године у галеријском простору Канцеларије за младе. Као и претходних година, најбољи учесници су добили вредне награде. Најбољих 20 фотографија ја изложено и представљено грађанима Земуна.

Вредност пројекта: 135.843,64 динара.

 

Пројекат: Веб-лаб за младе

Канцеларија за младе је на конкурсу расписаном од стране Министарства омладине и спорта конкурисала са пројектом „Веб-лаб за младе“. Пројекат је био намењен младима од 18 до 30 година који су добили могућност да прођу кроз обуке из веб-дизајна, а да стечено знање кроз економски део прођу са стручњацима из еконмских наука. Партнер на пројекту била је Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд – РАРЕИ. Организовани су инфо дани по земунским средњим школама како би млади, незапослени добили могућност да кроз лични контакт добију информације о томе шта им овај пројекат нуди. Након завршетка обука организовани су сусрети младих. Кроз трибину су корисници пројекта имали могућност да чују савете успешних предузетника, изазове са којима су се они суочавали приликом покретања својих пословних подухвата, као и практичним искуством за превазилажење препрека и ограничења. На сусретима млади су имали могућности и да чују савете од послодаваца и предузетника о кључним вештинама приликом проналажења посла. Сусрети су били корисни јер су представљали својеврсни менторинг предузетника за будуће младе који желе да покрену свој посао.

Вредност пројекта: 1.110.270,70 динара.

 

 


 

ПРОЈЕКТИ РЕАЛИЗОВАНИ У 2020. ГОДИНИ

 

Пројекат: Бесплатни припремни програм за ученике осмих разреда земунских основних школа за полагање мале матуре

Канцеларија за младе ГО Земун је, по пети пут, организовала припремну наставу за све ученике осмог разреда основних школа са територије ГО Земун. Припремна настава је организована на четири пункта: ОШ „Бранко Радичевић“, ОШ „Светозар Милетић“, ОШ „Соња Маринковић“ и Школа за децу оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ На пројекту је учествовало свих 17 земунских основних школа као и Школа за ученике оштећеног вида ,,Вељко Рамадановић”. Кроз припремну наставу прошло је 1229 ученика. 

Вредност пројекта: 572.053,62 динара.

 

 

Пројекат: Најлепша фотографија Земуна 2020.

Пројекат ”Најлепша фотографија Земуна” имао је за циљ да промовише културно и туристичко благо Земуна. На конкурсу је учествовало 33 аутора. Победницима Конкурса су уручене награде (фотоапарат, таблет и мобилни телефон). Најлепших 20 фотографија је, поводом Празника дана општине Земун 05. новембра, било изложено у галеријском простору Канцеларије за младе.

Вредност пројекта: 334.603,80 динара.

 

 


 

 

РЕАЛИЗОВАНИ ПРОЈЕКТИ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЗЕМУН

 

ПРОЈЕКАТ: Електронско пословање

 

Пројекат „Електронско пословање“ је усклађен са општим циљем програма развијање услуга и механизама који поспешују предузетнички дух, запошљивост и запосленост младих кроз међусекторску сарадњу и реализацију активности планираних Акционим планом за спровођење Националне стратегије за младе. Кроз пројекат је прошло 10 младих особа.

Вредност пројекта: 992,725.00 динара

 

ПРОЈЕКАТ: Најлепша фотографија Земуна

 

У циљу промоције Земуна, његовог културног и природног богатсва, покренут је пројекат „Најлепша фотографија Земуна“. Пројекат је био намењен свим лицима старијим од 15 година. Најбољи фотографи су добили вредне награде, док је 20 најлепших фотографија изложено у Галерији канцеларије за младе поводом Празника дана општине Земун.

Вредност пројекта: 300.000,00 динара

 

ПРОЈЕКАТ: Школа страних језика

 

У организацији Канцеларије за младе организована је школа страних језика. У пројекту је учествовало 50 особа које су прошле кроз школу енглеског, немачког и грчког језика. Након завршетка пројекта полазници који су успешно положили завршни тест су добили сертификате.

Вредност пројекта: 500,000.00 динара

 

ПРОЈЕКАТ: Бесплатни припремни програм за ученике осмих разреда земунских основних школа за полагање мале матуре

 

Канцеларије за младе Градске општине Земун је по пети пут реализовала приремни програм за полагање мале матуре за ученике осмог разреда свих земунских основних школа. Планирано је да се припремни програм одржи на четири пункта: ОШ „Светозар Милетић“,ОШ„Соња Маринковић“, ОШ „Бранко Радичевић“ и Школа за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ у 8 термина, али због проглашења ванредне ситуације није реализован планирани број термина. Кроз припремну наставу прошло је 1229 ученика.

Вредност пројекта је 1.200.000,00 динара.

 

ПРОЈЕКАТ: Мунзик фест

 

На земунском кеју одржан је фестивал неафирмисаних бендова са циљем да се промовише стваралаштво, креативност и таленат младих музичара. Фестивал је трајао три дана и земунској публици се презентовало 12 бендова. Публика је могла уживо да посматра Фестивал путем live stream-a преко друштвене мреже Фејсбук, странице Канцеларије за младе Земун. Спонзори су обезбедили награде за публику (IT школа, школа страних језика, дискове учесника итд.).

Вредност пројекта: 500,000.00 динара

 

 

РЕАЛИЗОВАНИ ПРОЈЕКТИ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЗЕМУН

 

1. ПРОЈЕКАТ : ИТ ШКОЛА

 

Средствима Министарствa омладине и спорта Републике Србије, пројекат је реализован у партнерству са Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције Београд. Пројекат је трајао четири месеца у 2018. години.
Вредност пројекта: 600.000,00 динара

 

Циљ пројекта је био оспособљавање што већег броја младих за покретање сопственог посла из области информационих технологија. Кроз радионице веб дизајна, ствара се адекватна подлога за учешће на глобалном тржишту рада где ће млади моћи да представе своје знање и створе што више могућности за напредовање. Током трајања пројекта, млади су прошли кроз сет обука из различитих области: графички дизајн, интернет маркетинг, линукс оперативни системи, итд.

 

2. ПРОЈЕКАТ: БЕСПЛАТНИ ПРИПРЕМНИ ПРОГРАМ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМИХ РАЗРЕДА ЗЕМУНСКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗА ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ

 

Средствима Градске општине Земун реализован је овај пројекат у периоду од 24. фебруара до 05. маја 2018. године.
Градска општина Земун je за ученике осмих разреда земунских основних школа, обезбедила бесплатне припремне часове из математике и српског језика. Припремни програм похађало је 1200 ученика. Програм се реализовао на четири локације и то у основним школама “Бранко Радичевић”, “Соња Маринковић”, “Петар Кочић”, као и у Школи за децу оштећеног вида “Вељко Рамадановић”.

 

3. ПРОЈЕКАТ : ЗНАЊЕ БУДУЋНОСТИ – ШКОЛА ИТ МАРКЕТИНГА

 

Средствима Канцеларије за младе Града Београда реализован је пројекат, у трајању од два месеца у 2018. години. Вредност пројекта: 400.000,00 динара
Пројекат је био намењен младим незапосленим лицима, Школа интеренет маркетинга се бавила тематиком маркетинга унутар компаније. Основна сврха курса била је да се полазници упознају са значајем интернет маркетинга и на који начин се задржавају најбољи људи унутар компаније и лакше постижу организациони циљеви.уз помоћ ИТ маркетинга.

 

4. ПРОЈЕКАТ : СЕРВИС ЗА РАЗВОЈ ОМЛАДИНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

 

Средствима Министарства омладине и спорта Републике Србије у партнерству са Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције Београд реализован је пројекат у трајању од осам месеци у 2017. години.
Вредност пројекта: 761.000,00 динара
Овим пројектом дата је подршка младима у развоју предузетништва, кроз стварање пословног окружења у коме је младима био пружен сет подршке у виду обуке о започињању, вођењу и унапређењу сопственог посла, менторска подршка, могућности повезивања и умрежавања.

 

5. ПРОЈЕКАТ: БЕСПЛАТНИ ПРИПРЕМНИ ПРОГРАМ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМИХ РАЗРЕДА ЗЕМУНСКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗА ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ

 

Средствима Градске општине Земун реализован је овај пројекат у периоду од 18. фебруара до 30. априла 2017. године.
Градска општина Земун je за ученике осмих разреда земунских основних школа, обезбедила бесплатне припремне часове из математике и српског језика. Припремни програм похађало је 900 ученика. Програм се реализовао на четири локације и то у школама “Бранко Радичевић” за школе из Батајнице и Угриноваца, “Светозар Милетић”, “Петар Кочић” и у Школи за децу оштећеног вида “Вељко Рамадановић”.

 

6. ПРОЈЕКАТ : ОНАЈ КО СЕ ЛЕМА ДРУГАРЕ НЕМА

 

Пројекат финансиран из буџета Градске општине Земун реализован је у трајању од три месеца у 2017. години. У свим основним школама на територији општине, од 15. септембра до краја децембра 2017. године, у сарадњи са Полицијском станицом Земун организоване су позоришне представе за ученике под називом “Онај ко се лема другаре нема”. Представе су изводили глумци окупљени у Удружењу грађана “Чича Мичино позориште”. Представа је била авантура – мјузикл едукативног карактера, оријентисана на борбу против насиља.

 

7. ПРОЈЕКАТ : БЕСПЛАТАН КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

 

Пројекат је финансиран из буџета Градске општине Земун и трајао је три месеца у 2016. години.
Канцеларија за младе Градске општине Земун, у складу са Локалним акционим планом за младе, а у циљу побољшања неформалног образовања, организовала је бесплатан курс енглеског језика за тридесет младих са територије Градске општине Земун.

 

8. ПРОЈЕКАТ : ЛАКШЕ ДО ПОСЛА

 

Пројекат је финансиран од стране Канцеларије за младе Града Београда, у двомесечном трајању током 2016. године.
Вредност пројекта: 250.000,00 динара
Канцеларија за младе Градске општине Земун је кроз пројекат “Лакше до посла”, на три локације организовала низ радионица на тему лакшег проналажења посла за младе. Теме радионице су биле: најбоља пракса у писању CV-a, први круг интервјуа, самопоуздање приликом разговора за посао и процедура за покретање сопственог бизниса. Након завршетка радионица, организована је посета компанији “Инса” где је представљен историјат компаније.

 

9. ПРОЈЕКАТ: БЕСПЛАТНИ ПРИПРЕМНИ ПРОГРАМ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМИХ РАЗРЕДА ЗЕМУНСКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗА ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ

 

Градска општина Земун је, у периоду од 20. фебруара до 24. априла 2016. године, организовала, по први пут, за ученике осмих разреда земунских основних школа, бесплатне припремне часове из математике и српског језика. Припремни програм похађало је 911 ученика. Програм се реализовао на четири локације и то у школама “Бранко Радичевић”, “Светозар Милетић”, “Михајло Пупин” и у Школи за децу оштећеног вида “Вељко Рамадановић”.

 

10. ПРОЈЕКАТ : ЕКОНОМСКО И ОРГАНИЗАЦИОНО ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА

 

Реализован у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије , Канцеларије за младе и удружењима Градске управе града Београда у 2015. години.

Канцеларија за младе Градске општине Земун је организовала презентацију пројекта “Економско и организационо оснаживање младих са територије Града Београда”.Током презентације представљени су циљеви пројекта и на који начин млади могу покрену сопствени бизнис, али и како да представе своје знање и идеје послодавцима, како би на адекватан начин могли да конкуришу за посао.

 

11. ПРОЈЕКАТ : БЕСПЛАТАН КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

 

Пројекат је финансиран из буџета Градске општине Земун и трајао је три месеца у 2015. години.
Канцеларија за младе Градске општине Земун, у складу са Локалним акционим планом за младе, у циљу побољшања неформалног образовања, организовала је бесплатан курс енглеског језика за тридесет младих са територије Градске општине Земун.

 

12. КОРАК КА БИЗНИСУ

 

Средствима Министарства омладине и спорта, Канцеларија за младе Градске општине Земун и Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд реализују пројекат „Корак ка бизнису“ који је намењен будућим предузетницима. Кроз овај програм развиће се услуге и механизми који поспешују предузетнички дух, запошљивост  и запосленост младих кроз међусекторску сарадњу. Пројекат траје од 01. августа 2018. до 31. јануара 2019. године, док је његова вредност 1.946.700,00 динара.

 

13. КУРС ОБРАДЕ ФОТОГРАФИЈЕ И ВИДЕО ПРОДУКЦИЈЕ

 

Канцеларија за младе Градске општине Земун спроводи пројекат „Курс обраде фотографије и видео продукције“, са циљем да кроз програме неформалног образовања усаврше своје знање и да буду конкуретнији на тржишту рада. Пројекат је финансиран од стране Канцеларије за младе Града Београда, а његова вредност је 280.000,00 динара. Пројекат траје до 31. јануара 2018. године.