ОДРЖАНА ТРИБИНА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ У БАТАЈНИЦИ

Градска општина Земун  je у сарадњи са Секретаријатом за привреду града Београда и Пољопривредно-саветодавном стручном службом ”Падинска Скела” у просторијама Месне заједнице Батајница, 12. априла,  организовала трибину за пољопривредне произвођаче са своје територије. Трибини су присуствовали члан Већа Градске општине Земун Стеван Родић и в.д. подсекретара Секретаријата за привреду Раденко Дурковић.

 

Том приликом, агрономи су упознали пољопривреднике са савременим системима за новодњавање, који су неопходан услов за било коју озбиљнију производњу, као и са увођењем стандарда у пољопривредној производњи и правилном одлагању и значају управљања отпадом.

 

На трибини је било речи и о могућности остваривања подстицаја који на основу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја града Београда за 2019. годину реализује Секретаријат за привреду расписивањем Јавног позива. На тај начин заинтересована лица могу да набаве пољопривредне прикључне машине и да унапреде своју производњу у области пчеларства, сточарства, воћарства и повртарства.

 

Заинтересовани пољопривредници из Батајнице искористили су прилику да постављају питања и на сва добију стручне одговоре.