УРЕЂЕНИ ПАРКОВИ У НАСЕЉУ БАТАЈНИЦА

30. мај 2015.

 
Поводом обележавања Светског дана заштите животне средине 5. јуна, уређена су два парка у Улици Василија Ранковића Баће у насељу Батајница.
 
На иницијативу удружења за заштиту животне средине „Еко Батајница“ као и сваке године организована је акција чишћења паркова и шишања траве, у сарадњи са МЗ „Батајница“ и ЈКП „Зеленило Београд“. У акцији су учествовали председник удружења „Еко Батајница“ Милан Антић, председник МЗ „Батајница“ Никола Арнаут, као и чланови удружења, а сви заједно дали су пример како се брине о окружењу и природи.
 
„Желимо да овим парковима дамо нови изглед, да покосимо траву и уклонимо смеће и тиме утичемо на родитеље и грађане да сами могу много допринети лепшем и здравијем животном окружењу, како бисмо добили лепше и уређеније паркове“, изјавио је председник удружења „Еко Батајница“ Милан Антић.
 
„Овом акцијом утичемо на подизање свести грађана да подрже акције чишћења и активно се укључе у сређивање зелених површина заједно са свима нама који смо данас овде“, изјавио је Никола Арнаут, председник МЗ „Батајница“.
 
Како насеље Батајница спада у пету категорију одржавања од стране ЈКП „Зеленило Београд“, удружење се побринуло да најмлађи прве лепе дане дочекају играјући се у природи, у уређеним парковима.
 
насловна
 
фото1
 
фото2
 
фото3