ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛИ ЗЕМУНА НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ

25. фебруар 2017.

 
Градска општина Земун и Туристички центар Земун ове године од 23. до 26. фебруара традиционално представљају туристичке потенцијале Земунa на 39. Међународном сајму туризма.
 
На штанду Туристичког центра Земун, 25. фебруара, приказан је туристички, културни, угоститељски и гастрономски потенцијал Земуна. Посетиоце који су били заинтересовани за земунску туристичку презентацију као прави домаћин дочекао је председник општине Земун Дејан Матић са руководством.
 
”Веома сам поносан што смо и ове године у прилици да како посетиоцима, тако и новим партнерима прикажемо све лепоте Земуна. Својим симболима, Земун је постао незаобилазна туристичка дестинација како домаћим тако и страним туристима, којих је на нашу велику радост у последње три године све више и више, а ми желимо да постанемо лидер у региону у овој привредној грани. Због тога смо предузели веома важне кораке и већ у наредних годину, две дана објективно можемо очекивати да дочекамо и наше туристе који ће да пристигну са Дунава, с обзиром на то да је све извеснија изградња Међународног путничког пристаништа у Земуну. Јединственим деловањем Републике Србије, Града Београда и Градске општине Земун направили смо план развоја речног туризма. У наредном периоду можете очекивати њихову реализацију” рекао је председник Дејан Матић и додао: ”Како би утисак о нашем Земуну био још лепши ради се на уређењу старог језгра Земуна, потпуној реконструкцији Господске улице и Магистратског трга. У наредном периоду предузећемо мере техничке заштите фасада, али и активности како бисмо и један од најзначајнијих симбола Земуна – Гардош преуредили и тиме заокружили сређивање старог језгра Земуна”.
 
На штанду Земуна посетиоци су имали прилику да виде шта је све урађено у Земуну и шта је оно што нас очекује у будућности, континуитет развоја наутичког, културног, спортског, гастрономског и манифестационог туризма.
 
Фокус овогодишње презентације Земуна стављен је на јединствени театар на отвореном ”Лето на Гардошу”. Глумци Тања Бошковић, Мина Лазаревић и Раде Марјановић извели су део свог ”Малог кабареа”.
 
Овај Међународни сајам туризма одржан под слоганом ”Уживајте на време” и посетиоцима су се у шест хала представили 1100 излагача из 56 земаља, а Црна Гора је била овогодишњи партнер најзначајније манифестација те врсте у региону Југоисточне Европе. Такође, посетиоци су имали прилику да посете и 8. Међународни сајам вина и 13. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме.