СРЕЋАН ПОЧЕТАК СВАКОМ ЂАКУ ПРВАКУ

01. септембар 2017.

 
Спроводећи одговорну политику и водећи рачуна о сваком нашем суграђанину, посебно нашим најмлађима, Градска општина Земун обезбедила је ранчеве за све ђаке прваке.
За 1860 првака који ће похађати 21 основну школу обезбеђени су ранчеви, који садрже пернице, мајице, комплете прибора за писање и цртање, свеске, распоред часова, похвалнице и водиче за ђака првака кроз школу – Прварица.
 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић обишао је основне школе ”Илија Бирчанин” у Земун Пољу, ”Светислав Голубовић Митраљета” у Батјници, ”Михајло Пупин” у Новој Галеници, ”Станко Марић” у Угриновцима, ”Лазар Саватић” у центру Земуна и ”Сава Шумановић” у Алтини, где је са ђацима првацима, родитељима, бакама и декама и наставницима поделио радост првог школског дана, и уручио црвени и плави ранац као подстрек за успешно школовање.
 
”Драги ђаци прваци, честитам вам полазак у школу. Будите добри ђаци, учите, будите вредни и креативни. Знање је капитал за цео живот, знање отвара сва врата, као и лепа реч. Зато будите добри другови, уважавајте своје наставнике и будите понос својим родитељима, бакама и декама и Земуну. Ми смо ту за вас, и пратићемо сваки ваш успех да вас наградимо, а ми сами марљиво ћемо радити да вам омогућимо најбоље услове за школовање, да вам помогнемо у примени иновативних метода и да вам омогућимо да испољите сваку креативност”, порука је председника Матића свим првацима Земуна, које су у учионицама дочекали пуни ранчеви.
 
Земун има дугу традицију школства. Градска општина Земун наставља да улаже у инфраструктуру и обезбеђење бољих услова за школовање, али истовремено брине о ђацима од почетка школовања, пратећи њихов развој и награђујући постигнуте резултате.