РАЗВОЈНО САВЕТОВАЛИШТЕ ДОМА ЗДРАВЉА ЗЕМУН У НОВОМ РУХУ

06. октобар 2016.

 
У Дому здравља Земун отворено је реновирано Развојно саветовалиште опремљено новим намештајем и дидактичким материјалима неопходним за рад са децом у најранијем узрасту како би се стимулисао њихов развој.
 
Овај пројекат реализован је у оквиру програма сарадње УНИЦЕФ-а и Министарства здравља на унапређењу развоја у раном детињству. Развојно саветовалиште опремљено је захваљујући донацији Електропривреде Србије. На тај начин су побољшани услови рада и обезбеђени неопходни материјали за тим здравствених радника који, кроз директан рад са децом најранијих узраста, прате и стимулишу њихов развој.
 
Саветовалиште су данас посетили председник Градске општине Земун Дејан Матић са сарадницима, помоћница министра здравља др Весна Књегињић, заменица директора УНИЦЕФ-а у Србији Северине Леонарди и председник Надзорног одбора Електропривреде Србије проф. др Бранко Ковачевић.
 
Директорка Дома здравља Земун др Ксенија Узуновић је нагласила да је саветовалиште у Земуну једно од првих у Србији. У овом саветовалишту, које идуће године слави три деценије рада, стручни тим годишње прими око хиљаду ипо деце.
 
Лекари и здравствени сарадници ће у свакодневном раду и игри са децом користити комплет дидактичког материјала, који садржи више од 30 елемената.
 
naslovna savetovaliste
 
foto 1 savetovaliste
 
foto 2 savetovaliste
 
foto 3 savetovaliste