ПРЕДСТАВЉЕНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ ОПШТИНЕ ЗЕМУН НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА

24. фебруар 2018.

 
Градска општина Земун и Туристички центар Земун ове године од 22. до 25. фебруара традиционално представљају туристичке потенцијале Земунa на 40. Међународном сајму туризма.
 
На штанду Туристичког центра Земун, 24. фебруара, приказан је туристички, културни, угоститељски и гастрономски потенцијал Земуна. Као прави домаћини заинтересоване посетиоце дочекали су председник Градске општине Земун Дејан Матић, секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић и директор Туристичког центра Земун Милош Бубњевић.
 
”Јединственом политиком Републике Србије, Града Београда и Градске општине Земун реализујемо план развоја туризма у Земуну. Најважнија инвестиција за Земун, али и за Београд је изградња међународног путничког пристаништа. Средства су обезбеђена, израда пројекта је у току и очекујемо почетак радова средином године. Реализацијом овог важног пројекта, којим враћамо пристаниште где је већ постојало пре двеста година, развијамо туризам као грану привреде и спремно дочекујемо нове туристе који желе да виде прелепи Земун. Земунски кеј, аласки ресторани, потпуно уређена пешачка зона у Старом језгру обогаћена декоративном расветом споменика културе на прави начин представљају дух Земуна, који ће драги гости имати прилику да доживе”, рекао је председник Матић, уз напомену да ће се уз наставак уређења фасада, улица и степеништа радити и на реализацији пројекта реконструкције остатка средњовековне тврђаве са цитаделом на брду Гардош.
 
Међународни сајам туризма је добра прилика да се иностраној и домаћој публици презентује све оно чиме се Земун поноси, а то су и сталне манифестације, попут ”Лета на Гардошу”, ”Лета на Кеју”, ”Лета на Лиду”, дочека Нове године, ”Трга отвореног срца” и међународних фестивала. Такође, посетиоци су имали прилику да дегустирају специјалитете из кинеског ресторана ”Стари Шангај” и упознају се са понудом прве кинеске туристичке агенције у Србији ”Саи Хуа”.
 
У уметничком делу представљања туристичке понуде Земуна посетиоци су уживали у игроказу из кабареа ”У чему је проблем народе мој?” извођача Владана, Кристине и Марка Савића и песничко-комичним бравурама Ивана Зекића под називом ”Одмор од стварности”.
 
Под слоганом ”Одмор те чека!” и ове године на 40. Међународном сајму туризма представљене су најзначајније туристичке агенције, савези и организације, хотели, туристички центри, ваздухопловне компаније и међународни тур оператори. Земља партнер овогодишњег Сајма туризма је Грчка, вечита инспирација за путнике и омиљена летња дестинација за туристе из Србије. У склопу понуде је и Сајам HORECA опреме.