ПОСТАВЉЕНА НОВА ЈАВНА РАСВЕТА У ЗЕМУНУ

21. март 2016.

 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић, члан Привременог органа Гаврило Ковачевић и директор ЈКП „Јавно осветљење“ Александар Цинцар Попоски, обишли су са сарадницима радове на постављању нове јавне расвете на територији Земуна. Постављањем нове расвете повећава се безбедност грађана и саобраћаја, и постижу значајне уштеде у потрошњи електричне енергије.
 
На иницијативу Општине Земун, а као резултат одличне сарадње са ЈКП „Јавно осветљење“, постављено је 33 стуба јавне расвете висине 4,5 метра и 8 стубова висине 8 метара, као и 33 светиљке у насељу Нова Галеника, у Улици Јована Стојисављевића. Сада је безбедност грађана и имовине у овом делу Земуна подигнута на виши ниво, а у прилог томе говори и чињеница да се деца играју и у вечерњим часовима у парку који је до сада био неосветљен.
 
„У наредном периоду трудићемо се да завршимо јавну расвету у Улици Стефана Кнежевића у Бусијама, и на још неким локацијама. Циљ наше зајденичке акције јесте да се на територији Земуна осветле све саобраћајнице, сви урбани џепови, односно сва места где се крећу наши грађани, а нарочито наши најмлађи суграђани“, изјавио је Гаврило Ковачевић, члан Привременог органа ГО Земун.
 
Директор ЈКП „Јавно осветљење“ Александар Цинцар Попоски рекао је да на локацији Нова Галеника вредност радова износи пет милиона и осамсто хиљада динара.
 
„Иницијативе општине Земун поднете су још крајем прошле године. Општина се веома трудила да обезбеди својим грађанима бољи квалитет живота, пре свега са безбедносног аспекта, док раније власти Београда нису имале ту културу према грађанима и нису сви крајеви Београда били подједнако третирани“, изјавио је Попоски.
 
У насељу Батајница, у Улици Слободана Мацуре, екипе ЈКП „Јавно осветљење“ раде на постављању 22 стуба са 44 светиљке у дужини од 1100 метара, а вредност ових радова износи шест милиона динара. У овом насељу у плану су и радови у Банатској улици, где ће се осветлити један пешачки потез.
 
У насељу Угриновци поставља се расвета на три локације – у Школској улици, 28. Новој и на путу за гробље.
„У наредном периоду Општина ће завршити комунално опремање гробља у Угриновцима, чиме ће се стећи предуслови да се, усвајањем плана детаљне регулације, гробље прошири. Општина је издвојила средства за реконструкцију пута у дужини од 600 метара, као и за довођење водоводне мреже на само гробље, које је до сада било без воде. Очекујемо да ти радови буду завршени у наредних двадесет дана“, рекао је Ковачевић.
 
Ови радови представљају још један допринос Општине Земун и градских предузећа једном од најстаријих земунских насеља, Угриновцима, а у наредном периоду Општина Земун ће наставити радове на изградњи окретнице у овом насељу, како би грађани Угриноваца имали што бољу везу са Земуном и Београдом.
 
naslovna
 
rasveta 1
 
rasveta 2
 
rasveta 4
 
rasveta 5
 
rasveta 6