ОПШТИНА ЗЕМУН ДОНИРАЛА ВАТРОГАСНУ ОПРЕМУ СЕКТОРУ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

12. април 2016.

 
Градска општина Земун донирала је Сектору за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије 86 комада ватрогасних црева – Тревира – FI-52.
 
“Мере превентиве су неопходне како би се умањила вероватноћа настанка ризика oд пожара и неконтролисаног изливања воде који угрожавају живот и имовину грађана. Били смо сведоци поплава, које су нас погодиле 2014. године, и огромних напора које су уложили припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије , да би помогли сваком грађанину, коме је био угрожен живот. Како би им омогућили да свој посао несметано обављају, неопходно је да имају сву потребну опрему за рад, због чега је Општина Земун данас донирала и закључила уговор о преносу права трајног коришћења 86 ватрогасних црева“, рекао је председник Привременог органа ГО Земун Дејан Матић.
 
Донацију је примио Раде Милошевић, начелник Управе за ванредне ситуације у Београду.
 
МУП Србије ће користити донирану опрему у циљу повећања нивоа квалитета услуга које се пружају грађанима, нарочито када је у питању спровођење поступака у ванредним ситуацијама, а све у циљу очувања услова неопходних за живот у околностима пожара, и опасности већих размера које могу да угрозе здравље и животе људи и животну средину или да проузрокују штету већег обима.
 
„Овом донацијом још једном показујемо како јединственом политиком и заједничким деловањем можемо да унапредимо рад државних органа и истовремено пружимо већи степен безбедности и сигурности нашим суграђанима, с обзиром да се овом донацијом употпуњује опрема МУП-а у ванредним ситуацијама поплава, али и пожара. Како само уједињени можемо да решимо сваки проблем, наставићемо и даље сарадњу и потрудити се да пружимо помоћ и убудуће у складу са нашим надлежностима“, истакао је Матић.
 
naslovna
 
donacija 2 (1)
 
donacija 2 (2)
 
donacija 3