ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

05. децембар 2016.

 
Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, члан Већа Градске општине Земун Владимир Костић, учествовао је на трибини ”Улога и значај програма од јавног интереса у раду локалне самоуправе”, која је одржана 2. децембра у сали Друштва за церебралну парализу и дечију парализу Земун.
 
Том приликом, представнице Савеза за дечију и церебралну парализу Србије Дилбера Сарајлић и Јелена Радуловић представиле су законске одреднице програма од јавног интереса, као и редовне програмске активности организација особа са инвалидитетом. У отвореној дискусији са члановима Друштва за церебралну и дечију парализу Земун, Владимир Костић је истакао да је Међународни дан особа са инвалидитетом прилика да се скрене пажња јавности на потребе особа са последицама церебралне и дечије парализе, те да ће Градска општина Земун и надаље чинити све што је у њеној надлежности како би одговорила свим потребама особа са инвалидитетом.
 
Испред организатора ове трибине Данијел Пеурача је доделио захвалнице заслужним сарадницима и донаторима Друштва за церебралну парализу и дечију парализу Земун.
Ова организација окупља око 135 особа и у мрежи је инвалидских организација које подржава Министарство рада и социјалне политике. Активно се бави проблемима чланова.
 
Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.
 
NASLOVNA
 
FOTO1 TRIBINA