НОВА ГОДИНА И ТРГ ОТВОРЕНОГ СРЦА У ЗЕМУНУ

01. јануар 2020.

 

Грађани Земуна и гости дочекали су Нову 2020. годину на Великом тргу у спектакуларној атмосфери коју је приредио Џенан Лончаревић.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић је са грађанима поделио новогодишње славље и том приликом свима пожелео добро здравље и успех.

Такође, председник Матић је обишао и припаднике Полицијске станице Земун, уз жељу да имају што мање посла и да Земун остане једна од најбезбеднијих средина у Србији, подсетивши да ће се наставити са свим превентивним и едукативним акцијама у циљу подизања нивoa опште безбедности грађана. Слављу су присуствовали чланови Већа ГО Земун Стеван Родић и Жарко Дроњак, као и секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић.

 

Празнична атмосфера настављена је манифестацијом ”Трг отвореног срца”.

 

Деца, родитељи, сви они који су се окупили у центру Земуна, првог дана Нове године уживали су у разноврсном програму који је био посвећен како најмлађима, тако и старијима.

После новогодишње чаролије, песме, музике, представа и мађионичара, дружење на Великом тргу настављено је концертом који је приредио Звонко Богдан са ”Осам тамбураша”.

 

Као и сваке године ”Трг отвореног срца” је имао хуманитарни карактер са поруком: ”Буди царица или цар, донеси књигу на дар”. Све прикупљене књиге биће дониране некој од дечијих установа како би пронашле пут до нових читалаца.

Председник ГО Земун Дејан Матић је осврћући се на све што је урађено у Земуну у протеклој години истако да управо јединствена политика Владе Републике Србије, Града Београда и градских општине доноси бољитак, који се види на сваком кораку, од реконструкције фасада, обнове споменика културе, изградње путне инфраструктуре до капиталних пројеката какав је изградња међународног путничког пристаништа на Дунаву, што уписује Земун на туристичку мапу Европе.

Дочек Нове године и ”Трг отвореног срца”, као стална манифестација, организује се у Земуну пету годину заредом.