ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ 70 ГОДИШЊИЦЕ ”ПЛАНУМА”

13. април 2018.

У склопу обележавања значајног јубилеја, 70 година рада ГП Планум а.д. у галерији ”Икар” Дома ваздухопловства 12. априла је отворена изложба фотографија ”Планум и Војска кроз деценије”.
 
Из архива познатог земунског предузећа, основаног за војне потребе давне 1948. године, изложене су фотографије аеродрома и ваздухопловних база, подземних објеката и тунела, аутопутева, железничких пруга, градских саобраћајница и инфраструктуре у земљи и иностранству – специјалне и цивилне намене, у чијој је изградњи земунски гигант учествовао, како у некадашњој СФРЈ, тако и у иностранству.
 
Отварајући изложбу генерални директор ”Планума” Ратомир Тодоровић подсетио је да је предузеће пратећи потребе тржишта, развило сопствену индустрију грађевинског материјала, специјализовало се за испитивање квалитета грађевинских производа и геомеханичка истраживања, ремонт машина и постројења, као и у области угоститељства и туризма.
 
”Планум” опстаје у изузетно тешким економским условима, запошљава 500 радника, махом висококвалификованих и три четвртине свог пословања остварује на страним тржиштима, претежно у Анголи, Замбији, Кувајту и Јордану” – истакао је Тодоровић.
 
Поред грађана, изложбу коју су посетили и бројни пословни партнери, биће отворена до 24. априла.