ЦИПЕЛИЦЕ НА ДАР

29. октобар 2010.

Општина Земун и Канцеларија за младе обезбедила је донацију од преко хиљаду пари нове дечије обуће, коју су наменили деци из осетљивих група. Поред Удружења особа са инвалидитетом и посебним потребама ”Таурунум”, који су први добили ципелице, представници Општине Земун уручили су јесењу обућу и удружењима ”Бораца и ратних војних инвалида” и ”Самохраних мајки”.

Ова помоћ само је наставак континуиране акције коју спроводи Општина Земун како би помогла својим суграђанима, нагласио је члан Већа Општине Земун Дејан Вујсић.

У ова тешка времена када људи једва састављају крај са крајем, свака помоћ је добродошла, а нарочито када је у питању обућа. Плата обично оде на храну, тако да ципеле које смо добили, дошле су као поручене, једногласне су биле мајке које нису криле задовољство, што су како кажу, њихова деца добила нову, а и лепу обућу за предстојеће кишне дане.

”Ми из Општине Земун свакодневно ослушкујемо потребе и проблеме са којима се суочавају наши суграђани, тако да је ова донација само једна у низу хуманитарних акција које Општина спроводи”, рекао је координатор Канцеларије за младе Бојан Бајагић.

”Општина Земун стварно има слуха за нас и морам признати да је испунила своја предизборна обећања”, рекла је Душица Радишић, председница Удружења самохраних мајки, истакавши да Општина кроз овакве донације показује да води рачуна о нашим најмлађима.

”Борци и ратни војни инвалиди су најугроженија категорија, многи чланови нашег удружења су без посла и немају никакве приходе, тако да им ова врста помоћи много значи”, рекао је један од чланова овог Удружења.

 

cipelice