НОВА ГРУПА ЗЕМУНСКИХ МАЛАЦА УПОЗНАЛА ЛОКАЛНУ ЗАЈЕДНИЦУ

16. октобар 2024.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и председница Скупштине Градске општине Земун Андријана Кукољ са сарадницима 16. октобра приредили су пријем за малишане из вртића ”Алиса”, ”Цврчак” и ”Вила звончица”. 

 

Пројекат ”Малац у локалној заједници”, који је покренула Градска општина Земун у сарадњи са Предшколском установом ”Др Сима Милошевић” показује колико се заиста малишани радују дружењу са ватрогасцима, полицајцима, али им је било и занимљиво да се друже са председником своје општине и бораве у старом здању. Деца су искористила прилику да питају општинско руководство све што их занима и добили одговоре када могу да посете Завичајни музеј Земуна и када ће добити нове справе за игру у двориштима својих вртића. Малишани су даровали председника ликовним радовима, који су узвраћени пригодним поклонима. 

 

Новој групи малишана током боравка у Добровољном ватрогасном друштву ”Матица”, Полицијској станици Земун, шетњи Земунским парком и Кејом друштво су правиле начелница Управе Градске општине Земун Тијана Бакић и заменица главног и одговорног уредника Земунских новина и координатор овог пројекта Симона Јањош.

 

Градска општина Земун у сарадњи са другим институцијамa, овим пројектом жели да кроз едукацију и дружење упозна најмлађе Земунце са радом кључних сегмената функционисања локалне заједнице.