У ”МИТРАЉЕТИ” ПАЖЉИВКО ПОКАЗИВАО САОБРАЋАЈНА ПРАВИЛА

14. март 2024.

У организацији републичке Агенције за безбедност саобраћаја и Канцеларије за младе Градске општине Земун, ученици Основне школе ”Светислав Голубовић Митраљета” имали су прилику да 13. марта уживају у позоришној представи ”Пажљивкова правила у саобраћају”.

 

Пажљивкова књига, бојанка, флуоросцентне траке, прслуци… све је то повећало Пажљивкову популарност међу малишанима претходних година, али Пажљивко на сцени, овога пута у Батајници, ипак је био посебна прича. Објашњења о понашању у саобраћају која су чули током позоришне преставе ни једно дете неће заборавити.

 

Да подсетимо, ученици земунских основних школа, као и малишани из земунских вртића, имали су прилику да прошле године учествују у популарном квизу познатијем као ”Пажљивкова смотра”. Након успешно реализована три нивоа такмичења – школског, општинског и регионалног, екипа првака из ОШ ”Лазар Саватић” освојила је друго место на такмичењу у Крагујевцу, док су предшколци из вртића ”Зврк” освојили треће место у својој категорији. Најбоље екипе су награђене бициклима и другим вредним наградама.