ОДРЖАНА 31. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

02. јул 2024.

У понедељак, 1. јула 2024. године одржана је 31. седница Скупштине Градске општине Земун.

 

На почетку заседања одборници су усвојили Одлуку о буџету Градске општине Земун за 2024. годину, као и Предлог кадровског плана Градске општине Земун за 2024. годину.

 

У даљем раду, усвојено је и Решење о давању сагласности на ценовник погребних услуга Јавног предузећа ”Пословни центар Земун” на новоизграђеном делу гробља у Угриновцима.

 

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, подсетио је шта је све урађено у претходном мандату, у центру Земуна, од реконструкције Земунске гимназије, Улице кеј ослобођења, Главне улице, канализације у Старом језгру, до прве подземне гараже ”Пинки”, и будуће реконструкције самог Спортског центра ”Пинки”.

 

Председник Ковачевић осврнуо се и на многобројне реализоване пројекте у насељу Батајница, реконструкцију и доградњу Основне школе ”Светислав Голубовић Митраљета”, петље Батајница, надвожњака са приступним саобраћајницама преко пруге, обилазнице око насеља ”Шангај”, 23 километра водоводне мреже, реконструкције централних саобраћајница и нових пројеката попут изградње модерне здравствене станице и гробља.

 

Обраћајући се одборницима и општинским функционерима, нагласио је да се радило у свим земунским насељима, где се у Земун Пољу нарочито бавило саобраћајном инфраструктуром, док је у Угриновцима отворен објекат нове здравствене станице и у току је проширење гробља.

 

”Можемо бити поносни на све што је урађено у Земуну, грађани су то препознали, што је потврђено и изборним резултатом”, рекао је Ковачевић и захвалио се одборницима и сарадницима на ангажовању и свима пожелео успех у даљем раду.

 

На крају заседања, и последњег сазива локалног парламента у овом мандату, председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић захвалио се одборницима на одговорности и посвећености, што је за све четири године утицало на доношење одлука у интересу грађана, омогућило реализацију инфраструктурних пројеката и унапређење свих сфера живота у Земуну. Такође, захвалио се и стручним службама на професионализму и беспрекорном раду, а колегама, сарадницима и новом руководству Општине пожелео успех у раду и да наставе са развојним пројектима како би Земун био набоље место за живот.