ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О СТРАТЕГИЈИ ЗА РЕШАВАЊЕ ПИТАЊА ИЗБЕГЛИЦА И ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИХ ЛИЦА

22. фебруар 2024.

 

Градска општина Земун и повереници и представници Комесаријата за избеглице организовали су у Канцеларији за младе ГО Земун јавну расправу о предлогу Стратегије за решавање питања избеглица и интерно расељених лица за период од 2024. до 2030. године.

 

Јавној расправи је присуствовао члан Већа Градске општине Земун Бошко Радовановић, а водили су је заменик комесара Светлана Велимировић, Петар Анђић и Ана Ђуновић из Комесаријата.

 

Истакнуто је да је анализом резултата важећа Стратегија испунила све зацртане циљеве, да су мере ефикасне, те да се нова значајно надовезује и наставља на постојећа решења.

 

Јавна расправа о предлогу нове Стратегије је почела 19. фебруара и трајаће до 10. марта, докле је и рок за учешће, достављање предлога, сугестија, иницијатива и коментара.

 

Према плану, кроз шест месеци ће се приступити изради предлога Акционог плана за спровођење Стратегије за решавање питања избеглица и интерно расељених лица.

 

Тренутно је у Србији регистровано 24.897 избеглица и 194.171 избегло и расељено лице – и за једне и за друге је приоритетни проблем решавање стамбеног питања.