РЕГИОНАЛНИ ПРОГРАМ СТАМБЕНОГ ЗБРИЊАВАЊА (РСП) ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ ИЗБЕГЛИЧКЕ ПОРОДИЦЕ

ОДРЖАНА ДЕВЕТА СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ПОМОЋИ ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

 

У Градској општини Земун 29. јануара 2019. године, одржана је Девета седница Комисије за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица у оквиру Регионалног стамбеног програма Републике Србије, који се спроводи уз подршку OSCE и UNHCR.

 

Више информација

Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)
 
ГРАЂЕВИНСКИ ПАКЕТИ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ
 
Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић присуствовао је 11. маја додели грађевинског матријала породици Јокић која подиже кућу у насељу Грмовац. Ово је само један од једанаест грађевинских пакета намењених избеглим лицима из Босне и Херцеговине и Хрватске. Подела грађевинског материјала реализује се у оквиру потпројекта Регионалног стамбеног пројекта Републике Србије (РСП).
 
”Земун је примио највећи број избеглих и интерно расељених лица, у односу на број становника, која су формирала домаћинства у насељима Алтина, Грмовац, Бусије, Плави Хоризонт и Батајница. Наш циљ је да континуираном подршком помогнемо избеглим и интерно расељеним лицима да се што боље интегришу у друштво. Један од корисника овог пројекта је наш данашњи домаћин Миле Јокић, родом из Кључа, који са породицом већ две деценије живи као подстанар. Породичну кућу је почео да гради у насељу Грмовац 2007. године и до сада није био у могућности да приведе радове крају. Грађевински пакети које наши суграђани управо добијају помоћиће им да трајно реше своја стамбена питања”, рекао је Ковачевић.
 
Овај пројекат се спроводи уз подршку ОЕБС и УНХЦР, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске. У питању је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за око 27 хиљада најугроженијих избегличких породица, односно за око 74 хиљаде људи у региону. Од тог броја 16.780 породица је у Србији, тачније око 45 хиљада људи.
 
 
Foto2 DONJI DISCLAIMER
 
Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)
ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА ЗА ДОДЕЛУ ГРАЂЕВИНСКОГ МАТЕРИЈАЛА ИЗБЕГЛИМ ЛИЦИМА
 
У кабинету председника Градске општине Земун, 29. марта, потписани су Уговори у вези са реализацијом потпројекта Регионалног стамбеног пројекта Републике Србије (РСП), на основу којег ће се делити пакети грађевинског материјала за 11 породица из Босне и Херцеговине и Хрватске, које живе на територији Градске општине Земун.
 
Заменик председника Градске општине Земун и председник Савета за миграције Дамир Ковачевић корисницима је уручио Уговоре.
 
”Општина Земун имплементацијом овог Пројекта у сарадњи са Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и донаторима трајно решава стамбено питање једног броја избеглих лица, који су свој нови дом нашли у Земуну. Један од примарних задатака Градске општине Земун усмерен je ка активности континуиране подршке породицама избеглих и интерно расељених лица у процесу њихове интеграције. Овим пројектом потврђујемо нашу чврсту решеност да са осталим државним органима и другим донаторима, на целовит и транспарентан начин свим избеглим лицима понудимо конкретна решења, како би могли самостално и на најбољи начин да одлучују о својој будућности”, рекао је Ковачевић.
 
Један од корисника помоћи је и Миле Јокић родом из босанске општине Кључ, који са својом породицом већ две деценије живи као подстанар. Породичну кућу је почео да гради у насељу Грмовац 2007. година и до сада није био у могућности да приведе радове крају. ”Захваљујем се општини Земун и Комесаријату за избеглице што ћу коначно остварити свој сан да добијем кров над главом”, каже Јокић.
 
Зоран Шормаз из Босанског Грахова каже да ће захваљујући помоћи у грађевинском материјалу и добрим људима привести крају изградњу куће и своју породицу учинити неизмерно срећном. Са њим су сагласни сви корисници овог пројекта.
 
Овај пројекат се спроводи уз подршку ОЕБС и УНХЦР, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.
 
Фотографије преузети са линка

Foto2 DONJI DISCLAIMER

Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)

КОНАЧНА ЛИСТА КОРИСНИКА
 
Након истека жалбеног рока, прописаног Правилником, Комсија је формирала КОНАЧНУ ЛИСТУ корисника пакета помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом грађевинског материјала. Са лицима рангираним на листи из, од броја 1 (један) до 11 (једанаест), Градска општина Земун ће закључити уговоре, којима ће се регулисати међусобна права и обавезе.
 
КОНАЧНА ЛИСТА КОРИСНИКА
 
за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала
 
КОНАЧНА ЛИСТА КОРИСНИКА

Foto2 DONJI DISCLAIMER

Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)

ПРЕДАВАЊЕ О ЈАВНИМ НАБАВКАМА

Поводом реализације Регионалног стамбеног програма за решавање стамбених потреба избеглица, у Комесаријату за избеглице и миграције, у петак, 19. августа 2016. године, одржано је предавање на тему активности у процесу Јавних набавки.

Предавање су одржала стручна лица из ЈУП-а д.о.о. (Јединица за управљање пројектима). На овом скупу Градску општину Земун су представљали: Бранко Бибић, менаџер на пројекту, Жељко Кларић, асистент менаџера на пројекту, Дејан Шолаја, председник Комисије за доделу грађевинског материјала и Жарко Видаковић из Јавних набавки.

FOTO Predavanje o javnim nabavkama

Foto2 DONJI DISCLAIMER

Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)
УРУЧЕНЕ ОДЛУКЕ О ОДБИЈАЊУ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОМОЋИ У ГРАЂЕВИНСКОМ МАТЕРИЈАЛУ

У Градској општини Земун, у четвртак, 18. августа 2016. године, Комисија за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица у оквиру Регионалног стамбеног програма Републике Србије, који се спроводи уз подршку OSCE и UNHCR, а у циљу доделе пакета грађевинског материјала, у саставу председник Комисије Дејан Шолаја, чланови Комисије Драган Протић, Драгана Стојановић – Тасић и Тања Кукобат, секретар Комисије Жељко Кларић и менаџер пројекта Бранко Бибић одржали су састанак на којем су подељене Одлуке о одбијању пријава за доделу помоћи у грађевинском материјалу.

Одлуке су због недостатка финансијских средстава уручене Чепрњa Слободану, Поповић Жељку, Шево Драгану, Драгићевић Гроздани и Зорановић Недељку.

Именована лица имају право жалбе у законском року од 15 (петнаест) дана.

Foto2 DONJI DISCLAIMER

Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)

ОДРЖАНА СЕДМА СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ПОМОЋИ ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

У Градској општини Земун, у среду, 17. августа 2016. године, одржана је Седма седница Комисије за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица у оквиру Регионалног стамбеног програма Републике Србије, који се спроводи уз подршку OSCE и UNHCR, а у циљу доделе најмање десет пакета грађевинског материјала.

Седници су присуствовали председник Комисије Дејан Шолаја, чланови Комисије Драган Протић и Драгана Стојановић – Тасић, секретар Комисије Жељко Кларић и менаџер пројекта Бранко Бибић.

Комисија је једногласно усвојила да на дневном реду буде доношење коначних Одлука по пријавама за доделу помоћи у грађевинском материјалу за кандидате за које нема довољно материјалних средстава у оквиру РСП, пројекат 2- грађевински материјал за избеглице.

На основу Правилника, Комисија је донела одлуку да се одбијају пријаве за доделу помоћи у грађевинском материјалу због недостатка финансијских средстава за: Слободана Чепрњу, Жељка Поповића, Драгана Шева, Гроздану Драгићевић и Недељка Зорановића.

Усвојена Одлука достављена је подносиоцима пријава.
NASLOVNA

FOTO1 (1)

Foto2 DONJI DISCLAIMER
Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)
УРУЧЕНЕ ОДЛУКЕ О ДОБИЈАЊУ ПАКЕТА ГРАЂЕВИНСКОГ МАТЕРИЈАЛА И КОНАЧНЕ СПЕЦИФИКАЦИЈЕ

Комисијa за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица у оквиру Регионалног стамбеног програма Републике Србије, који се спроводи уз подршку OSCE и UNHCR, а у циљу доделе пакета грађевинског материјала, у саставу: Председник Комисије Дејан Шолаја, чалнови Комисије Драган Протић, Драгана Стојановић Тасић и Тања Кукобат, секретар Комисије Жељко Кларић и менаџер пројекта Бранко Бибић, 12. августа 2016. године, у великој сали (ул. Косовска бр.9), уручили су лицима која су испунила услове прописане конкурсом 11 (једанаест) Одлука о добијању пакета грађевинског материјала, као и коначне спецификације потребног грађевинског материјала.

Коначну спецификацију саставила је Јединица за управљање пројектима (ЈУП, д.о.о.), у сарадњи са лицима која су добила пакете грађевинског материјала. У наредној фази пројекта биће изабран најповољнији добављач грађевинског материјала.

NASLOVNA

foto1

foto2

Foto2 DONJI DISCLAIMER
Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)

На основу члана 15. став 6. Правилника о условима и мерилима за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала за побољшање услова становања, поступку и начину рада Комисије за избор корисника, број 06-1239/2015 од 04.12.2015. године, а у вези са Уговором о гранту – Регионални стамбени програма – Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 2 – грађевински материјал, закљученим између Комесаријата за избеглице и миграције, „ЈУП Истраживање и развој“ д.о.о. и Градске општине Земун, Комисија за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом 11 пакета грађевинског материјала

ОБАВЕШТАВА
Да ће Одлука о решавању стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала са листом корисника рангираних према реду првенства на основу испуњености услова и броју освојених бодова, бити објављена 12. августа 2016. године на огласним таблама Градске општине Земун, месних заједница Градске општине Земун и на интернет презентацији www.zemun.rs и Комесаријата за избеглице и миграције www.kirs.gov.rs.

Foto2 DONJI DISCLAIMER

Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)

ОДРЖАНА ШЕСТА СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ПОМОЋИ ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

У Градској општини Земун, у четвртак, 11. августа 2016. године, одржана је Шеста седница Комисије за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица у оквиру Регионалног стамбеног програма Републике Србије, који се спроводи уз подршку OSCE и UNHCR, а у циљу доделе најмање десет пакета грађевинског материјала.

Седници су присуствовали председник Комисије Дејан Шолаја, члан Комисије Тања Кукобат, заменици члана Комисије Драган Протић и Жарко Видаковић, Мирослав Гутеша из UNHCR и секретар Комисије Жељко Кларић.

Комисија је једногласно усвојила да на дневном реду буде усвајање Одлуке о решавању стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала са листом корисника рангираних према реду првенства на основу испуњености услова и броју освојених бодова.

Комисија је усвојила Одлуку о решавању стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала. Ова Одлука је послата КИРС, OSCE и UNHCR на верификацију.

foto ŠEESTA SEDNICA KOMISIJE

Foto2 DONJI DISCLAIMER

Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)

ПОДЕЉЕНЕ ПРЕЛИМИНАРНЕ СПЕЦИФИКАЦИЈЕ ЛИЦИМА КОЈЕ ИСПУЊАВАЈУ УСЛОВЕ КОНКУРСА

Комисијa за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица у оквиру Регионалног стамбеног програма Републике Србије, који се спроводи уз подршку OEBS и UNHCR, а у циљу доделе пакета грађевинског материјала у саставу Дејан Шолаја, председник Комисије, Жељко Кларић, секретар Комисије и Бранко Бибић, менаџер пројекта, 5. августа 2016. године, у великој сали (ул. Косовска 9) уручили су десет прелиминарних спецификација лицима која испуњавају услове прописане конкурсом.

У састављању прелиминарне спецификације учествовали су стручњаци грађевинске струке. Лица која су испунила прописане услове за добијање грађевинског материјала имају седам дана да усагласе своје потребе са добијеном прелиминарном спецификацијом.

Будући да пројекат омогућује да се додели и једанаести пакет помоћи у грађевинском материјалу, после састанка Комисија је обишла терен и констатовала шта ће чинити још један пакет грађевинског материјала.

NASLOVNA

FOTO1

Foto2 DONJI DISCLAIMER

Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)

ОДРЖАНА ПЕТА СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ПОМОЋИ ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

У Градској општини Земун, у четвртак, 21. јула 2016. године, одржана је Пета седница Комисије за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица у оквиру Регионалног стамбеног програма Републике Србије, који се спроводи уз подршку OEBS и UNHCR, а у циљу доделе најмање десет пакета грађевинског материјала.

Седници су присуствовали председник Комисије Дејан Шолаја, заменик председника Комисије Рада Васић, члан Комисије Драган Протић, заменици члана Комисије Бојана Рекалић, Жарко Видаковић и секретар Комисије Жељко Кларић.
Комисија је једногласно усвојила да на дневном реду буде усвајање предлога прелиминарне ранг листе корисника помоћи.

Комисија је донела одлуку да се усвоји листа реда првенства (прелиминарна листа) и да се на основу информација добијених из Републике Хрватске и Босне и Херцеговине о обновљеној или продатој имовини одбију Душан Кошутић, Душан Чоловић и Драгослав Кужет.

20160721_100953

20160721_101142

ПРЕДЛОГ ЛИСТЕ ПРВЕНСТВА – Грађевински материјал

Foto2 DONJI DISCLAIMER

Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)

САСТАНАК СА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ КОРИСНИЦИМА ПАКЕТА ПОМОЋИ

На иницијативу Комисије за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица, у понедељак, 18. јула 2016. године, у Великој сали (Ул. Косовска 9) одржан је састанак са потенцијалним корисницима пакета помоћи који се налазе на листи за бодовање.

Састанку су присуствовали председник Комисије Дејан Шолаја, заменик председника Комисије Рада Васић, менаџер на пројекту Бранко Бибић и асистент менаџера на пројекту Жељко Кларић.

На састанку је презентовано све оно што је до сада урађено, као и проблеми са којима су се сусретали потенцијални корисници, као и начини како да се превазиђу све препреке на реализацији пројекта.

Корисници су на састанку упознати са наредним корацима Комисије и Тима за спровођење пројекта, као и са обавезама које их чекају.

Foto2 DONJI DISCLAIMER

САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ОПШТИНА И ГРАДОВА

На иницијативу Министарства државне управе и локалне самоуправе и Комесаријата за избеглице и миграције у Клубу посланика, 15. јула 2016. године, одржан је састанак представника локалних самоуправа у Републици Србији.

У име општине Земун састанку су присуствовали чланови тима за реализацију Регионалног програма стамбеног збрињавања (РСП) за најугроженије избегличке породице: Бранко Бибић, менаџер пројекта, Жељко Кларић, асистент менаџера пројекта и Дејан Шолаја, председник Комисије за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица.

На састанку се разговарало о спроведеним активностима, као и о плановима општина/градова на реализацији Регионалног пројекта за решавање стамбених потреба избеглица.

foto SASTANAK PREDSTAVNIKA OPŠTINA I GRADOVA1

Foto2 DONJI DISCLAIMER

Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)

ОДРЖАН САСТАНАК КОМИСИЈЕ У КОМЕСАРИЈАТУ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ И МИГРАЦИЈЕ

У просторијама Комесаријата за избеглице и миграције (КИРС), у среду, 13. јула 2016. године, одржан је састанак Комисије за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица и представника UNHCR-а поводом конторлисања приспеле документације.

Састанку су присуствовали председник Комисије Дејан Шолаја, заменик председника Комисије Рада Васић, менаџер на пројекту Бранко Бибић, асистент менаџера на пројекту Жељко Кларић и Мирослав Гутеша из УНХЦР.

После детаљног прегледа документације, установљено је од стране представника УНХЦР да свих 19 корисника које је Комисија бодовала имају потпуну и исправну документацију.

FOTO Održan sastanak u KIRSu

Foto2 DONJI DISCLAIMER

Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)

ОДРЖАНА ЧЕТВРТА СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ПОМОЋИ ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

У Градској општини Земун, у понедељак, 9. маја 2016. године, одржана је Четврта седница Комисије за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица у оквиру Регионалног стамбеног програма Републике Србије, који се спроводи уз подршку OEBS и UNHCR, а у циљу доделе најмање десет пакета грађевинског материјала.

Седници су присуствовали председник Комисије Дејан Шолаја, заменик председника Комисије Рада Васић, чланови Комисије Драгана Стојановић Тасић и Жарко Видаковић, заменик члана Комисије Ковиљка Стојсављевић, Наташа Исаковић из КИРС-а, Мирослав Гуреша из УНХЦР и Жељко Кларић, секретар Комисије.

Комисија је једногласно усвојила да на дневном реду буде доношење Закључака о одбијању захтева за доделу помоћи у грађевинском материјалу и разматрање приспеле документације од Службе за катастар непокретности Земун и РГЗ-а.

Комисија је донела одлуку да се одбија захтев пет кандидата (Ранко Рајчић, Душан Ћурчија, Раде Бакић, Рајко Комазец и Дмитар Веселиновић) у вези са доделом помоћи у грађевинском материјалу због тога што поседују објекат који је услован за становање или су већ добили средства која су већа од 184 хиљаде динара.

Комисија је 19. априла 2016. године предала захтев РГЗ-у за проверу података о поседовању непокретности на територији Републике Србије за 27 породица и у повратном одговору од РГЗ-а достављен је податак да: Мирослав Матић, Милан Дудуковић и Зора Ерак поседују непокретности на којима граде предметни стамбени објекат.

Комисија Градске општине Земун је послала захтев Служби за катастар непокретности Земун о власништву над објектом Радета Бакића у Бусијама, 19. априла 2016. године и у достављеном листу непокретности наведено је да се на предметној непокретности као корисник води ПК ”Напредак”.

IMG_4777

Foto2 DONJI DISCLAIMER

Foto1 GORNJI DISCLAIMER (Custom)

ОДРЖАНА ТРЕЋА СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ПОМОЋИ ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

У Градској општини Земун, у уторак, 29. марта 2016. године, одржана је Трећа седница Комисије за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица у оквиру Регионалног стамбеног програма Републике Србије, који се спроводи уз подршку OEBS и UNHCR, а у циљу доделе најмање десет пакета грађевинског материјала.

Седници су присуствовали председник Комисије Дејан Шолаја, заменик председника Комисије Рада Васић, чланови Комисије Драгана Стојановић Тасић, Жарко Видаковић, Драган Протић, секретар Комисије Жељко Кларић и у својству посматрача Наташа Исаковић из КИРС-а.

Комисија је једногласно усвојила да на дневном реду буде бодовање предмета и доношење прелиминарне ранг листе подносиоца захтева. После бодовања на прелиминарној ранг листи нашло се 24 предмета подносиоца захтева.

У наставку Треће седнице комисије за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица, који је одржан у понедељак, 4. априла 2016. године, Комисија је донела Одлуке о одбијању предмета и у писаној форми доставила кандидатима подносиоцима захтева разлоге за одбијање њихових пријава.

IMG_4775 (Custom)

Foto2 DONJI DISCLAIMER (Custom)

Foto1 GORNJI DISCLAIMER

ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ПОМОЋИ ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

У Градској општини Земун, у четвртак, 14. јануара 2016. године, одржана је Друга седница Комисије за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица у оквиру Регионалног стамбеног програма Републике Србије, који се спроводи уз подршку OEBS и UNHCR, а у циљу доделе најмање десет пакета грађевинског материјала.

Седници су присуствовали председник Комисије Дејан Шолаја, заменик председника Комисије Рада Васић, чланови Комисије Тања Кукобат, Драгана Стојановић Тасић, Драган Протић, секретар Комисије Жељко Кларић, менаџер пројекта Нада Ђурић, члан тима задужен за виљивост пројекта Предраг Прокопљевић и посматрачи OSC-a Јадранка Машић-Павловић, UNHCR Мирослав Гутеша и из КИРС-а Наташа Исаковић.

Комисија је једногласно усвојила да на дневном реду буде утврђивање формалне исправности пријава.

Комисија је констатовала да је пристигло 54 пријаве за доделу грађевинског материјала, од којих је осам било потпуно, док је 46 захтевало допуну предмета. Предложена је израда закључака којим ће се подносиоци писменим путем обавестити о допуни предмета.

RAD ČLANOVA SEDNICE

Foto2 DONJI DISCLAIMER


Foto1 GORNJI DISCLAIMER

ПРИЈАВЕ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ

У оквиру реализације Регионалног програма стамбеног збрињавања (РСП) за најугроженије избегличке породице доделом најмање десет пакета грађевинског материјала за побољшавање услова становања на територији ГО Земун. У периоду од 8. децембра 2015. године до 12. јануара 2016. године у општинском здању (канцеларије бр. 97 и 84) грађани могу да преузму потребне обрасце:

– Пријава за решавање стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала за побољшање услова становања у ГО Земун.
– Лична изјава да лице није до сада добило пакет помоћи у грађевинском материјалу и да нема у својини непокретност у земљи порекла.
– Упутство за прикупљање потребних докумената за аплицирање.

На основу приспелих пријава Комисија за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица ће одлучити која лица испуњавају услове за добијање грађевинског материјала.
До 24. децембра 2015. године обрасце је преузело 64 заинтересована лица за учешће у пројекту.

Foto2 DONJI DISCLAIMER

foto2 IZDAVANJE PRIJAVE


Foto1 GORNJI DISCLAIMER

ЈАВНИ ПОЗИВ
за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица
доделом најмање 10 пакета грађевинског материјала за побољшање услова становања на
територији Градске општине Земун

ЈАВНИ ПОЗИВ

Foto2 DONJI DISCLAIMER


Foto1 GORNJI DISCLAIMER

ОДРЖАНА ПРВА СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ПОМОЋИ ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

У Градској општини Земун, у петак, 4. децембра 2015. године, одржана је Прва седница Комисије за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица у оквиру Регионалног стамбеног програма Републике Србије који се спроводи уз подршку OEBS и UNHCR, а у циљу доделе најмање десет пакета грађевинског материјала.

Седници су присуствовали председник Комисије Дејан Шолаја, заменик председника Комисије Рада Васић, чланови Комисије Тања Кукобат, Драгана Стојановић Тасић, Драган Протић, заменици чланова Комисије Жарко Видаковић, Бојана Рекалић и Ковиљка Стојсављевић, као и менаџер пројекта Нада Ђурић, службеник одговоран за контролу квалитета Татјана Динић Маслаковић, члан тима задужен за виљивост пројекта Предраг Прокопљевић и посматрачи OSC-a Јадранка Машић-Павловић, UNHCR Мирослав Гутеша и КИРС-а Наташа Исаковић.

Чланови Комисије су на седници једногласно усвојили Правилник о условима и мерилима за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала, поступку и начину рада Комисије за избор корисника, као и Јавни позив за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица.

На седници је једногласно усвојено да се обавештење о расписивању Јавног позива објави у дневном листу Вечерње новости 7. децембра 2015. година, као и на огласним таблама Градске општине Земун, месним заједницама Градске општине Земун и на интернет презентацији Градске општине Земун www.zemun.rs и Комесаријата за избеглице и миграције www.kirs.gov.rs.

Foto2 DONJI DISCLAIMER

PRVA SEDNICA KOMISIJE


Foto1 GORNJI DISCLAIMER

СВЕЧАНО СУ УРУЧЕНИ УГОВОРИ ОПШТИНАМА У ОКВИРУ ДРУГОГ, ЧЕТВРТОГ И ПЕТОГ ПОТПРОЈЕКТА РЕГИОНАЛНОГ СТАМБЕНОГ ПРОЈЕКТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ (РСП)

Представницима 61 општине, међу којима је и Градска општина Земун, у Српском народном позоришту у Новом Саду, 31. октобра 2015. године, свечано су уручени уговори, где ће се у оквиру другог, четвртог и петог потпројекта Регионалног стамбеног пројекта Републике Србије (РСП) градити станови, делити пакети грађевинског материјала и обезбеђивати стамбена решења за избеглице из Босне и Херцеговине и Хрватске кроз пружање новчане помоћи за куповину сеоских домаћинстава. Реч је о више од 2000 трајних и одрживих стамбених решења, укупне вредности
47,5 милиона евра.

Уговором о гранту који су 30. октобра 2015. године потписали представници Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, ЈУП Истраживање и развој д.о.о. и Општина Земун за реализацију пројекта у Земуну опредељено је 90.000 евра.

Регионални програм стамбеног збрињавања (РСП) је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за око 27.000 најугроженијих избегличких породица, односно за око 74.000 људи у региону. Од тог броја 16.780 породица је у Србији, тачније око 45.000 људи.

Регионални стамбени програм Републике Србије спроводи се уз подршку ОЕБС и УНХЦР, а финансиран је средсвима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Foto2 DONJI DISCLAIMER

FOTO UZ TEKSTI REGIONALNI PROGRAM STAMBENOG ZBRINJAVANJA


Foto1 GORNJI DISCLAIMER

ИМЕНОВАНА КОМИСИЈА ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ПОМОЋИ ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА И СЛУЖБЕНИК ОДГОВОРАН ЗА КОНТРОЛУ КВАЛИТЕТА

Председник ГО Земун Дејан Матић 20. новембра 2015. године донео је Решење о именовању Комисије за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала избеглицама у оквиру Регионалног стамбеног програма, потпројекат 2 – грађевински материјал. Истим решењем именован је службеник одговоран за контролу квалитета.

За председника Комисије именован је Дејан Шолаја. Заменик председника је Рада Васић, док су чланови: Тања Кукобат (заменик члана Жарко Видаковић), Драгана Стојановић Тасић (заменик члана Бојана Рекалић), Драган Протић (заменик члана Ковиљка Стојсављевић). Службеник одговоран за контролу квалитета је Татјана Динић Маслаковић.

Административне послове за Комисију за избор корисника обавља Жељко Кларић, секретар. Председник Комисије, заменик председника, чланови, замене чланова и секретар Комисије за избор корисника потписали су Изјаву о непристрасности и поверљивости.

Комисија за избор корисника има задатак да изабере кориснике помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала, у оквиру Регионалног стамбеног програма, Потпројекат 2 – трађевински материјал. Комисија за избор корисника усвојиће Правилник о условима и мерилима за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала, поступку и начину рада Комисије за избор корисника.

После спроведеног првостепеног поступка Комисија за избор корисника донеће Одлуку о решавању стамбених потреба избеглица са листом корисника рангираних према реду првенства на основу испуњености услова и броја освојених бодова.

Службеник за контролу квалитета има задатак да, после секретара, изврши контролу квалитета докумената, попуни контролне листе и исте достави председнику Комисије за избор корисника.

Foto2 DONJI DISCLAIMER