ОДРЖАНА ТРИБИНА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ У БАТАЈНИЦИ ЗА КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ИПАРД ПРОГРАМА И НАЦИОНАЛНОГ ПРОГРАМА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ И РУРАЛНИ РАЗВОЈ

 
У организацији Градске општине Земун и у сарадњи са саветодавном службом Пољопривредне стручне службе ”Падинска скела” у препуној сали месне заједнице Батајница 27. децембра је одржана трибина за пољопривредне произвођаче о новинама везаним за коришћење средстава из ИПАРД програма и Националног програма за пољопривреду и рурални развој.
О новинама и начину аплицирања за подстицаје из фонда Европске уније – ИПАРД, чији је први јавни позив за подношење захтева за одобравање пројеката и подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у набавку нове опреме, машина и механизације објављен 25. децембра пољопривредним произвођачима су говорили Ковиљка Стојсављевић из Градске општине Земун и саветодавац ПСС ”Падинска скела” Тодо Терзић.
Захтеви за одобравање пројекта за ИПАРД подносе се до 26. фебруара 2018. године, а на трибини су потанко пружена сва објашњења о неопходној документацији и процедурама њиховог прибављања. У првој фази се очекује да ће се средствима, за газдинства у максималном износу од 700 хиљада евра и милион евра за правне субјекте значајно модернизовати и обновити механизација у аграру.
Велика шанса за пољопривредне произвођаче пружена је и Националним програмом за пољопривреду и рурални развој, за чију реализацију су опредељена значајна средства.