ОДРЖАНА ТРИБИНА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ У БАТАЈНИЦИ

 
Градска општина Земун је у свечаној сали МЗ Батајница, 3. априла, организовала трибину за пољопривредне произвођаче о новим правилницима Министарства пољопривреде и заштите животне средине за доделу подстицајних средстава.
 
О новим правилницима за доделу подстицајних средстава за набавку трактора, за инвестиције у физичку имовину за изградњу и опремање објеката за примарну пољопривредну производњу, за прераду у сектору млека, меса, поврћа и грожђа, као и услове којима држава подстиче пољопривредне произвођаче млађе од 40 година, као и износима планираним у буџету за пољопривреду за ове намене говорили су Ковиљкa Стојсављевић из Градске општине Земун, Младен Павловић и Тодо Терзић, агроекономисти Пољопривредно-саветодавне и стручне службе ”Падинска скела”.
 
Захваљујући благовременој информисаности и саветодавној и стручној помоћи Градске општине Земун 28 пољопривредних произвођача са земунске територије успешно су аплицирали на недавно објављени јавни позив за субвенције Града Београда, што је значајно повећало интересовање за трибине посвећене темама из области пољопривреде.
 
На трибини су углавном присуствовали млади пољопривредни произвођачи, што показује да су напори општине да анимира младе да се баве пољопривредном производњом уродили плодом. Охрабрује и чињеница да је у последње време регистровано преко 200 пољопривредних газдинстава, тако да их на територији Градске општине Земун има око 1000.
 
На ранг листи за подстицајна средства Секретаријата за привреду града Београда, за куповину трактора налазе се и два (2) пољопривредна пропизвођача из Батајнице и Угриноваца. Велико интересовање пољопривредних произвођача било је и за област пчеларства, повртарства и воћарства где се ранг листа тек очекује.