ОДРЖАНА ТРИБИНА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ У БАТАЈНИЦИ

 
У препуној свечаној сали МЗ Батајница, 28. фербуара 2017. године, одржана је трибина о актуелним подстицајима за пољопривредну производњу Секретаријата за привреду града Београда.
 
О мерама и иницијативама које Градска општина Земун спроводи како би инфрастуктурно помогла и грађанима и пољопривредним произвођачима – по основу недавно усвојеног Плана детаљне регулације Батајнице – присутнима је говорио члан Већа општине Земун Стеван Родић. Он је истакао да ће централни делови насеља добити нову канализацију, да се планира изградња новог колектора, као и трајно решење проблема подземних вода, недостајуће водоводне инсталације и асфалтирање 20 улица.
 
О актуелним јавним позивима надлежног Секретаријата у вези подстицаја регистрованим пољопривредним газдинствима, за које је ове године издвојено из буџета града Београда 120 милиона динара, детаљно је информисала Ковиљка Стојсављевић, руководилац Групе за одрживи развој привредних делатности Градске општине Земун.
 
Град Београд је преко Секретаријата за пољопривреду обезбедио подстицаје за набавку механизације, трактора јачине до 60 киловата, стеоних јуница сименталске расе, домаће или из увоза, пластенике, противградне мреже и системе за наводњавање, кошнице и одговарајући прибор за пчеларе, а онима који испуне услове и критеријуме доделиће бесповратна средства у износу од 80 одсто предвиђеног максимума.
 
Заинтересовани пољопривредници из Батајнице искористили су прилику да постављају питања и на сва добију стручне одговоре.