ТРИБИНА О ПОДСТИЦАЈНИМ СРЕДСТВИМА У ПОЉОПРИВРЕДИ

 
Градска општина Земун организовала је 27. фебруара трибину у просторијама Месне заједнице Угриновци, намењену пољопривредним произвођачима заинтересованим за добијање подстицајних средстава на основу јавног позива Секретаријата за привреду Града Београда.Трибини је присуствовао члан Већа општине Земун Стеван Родић.
 
Циљ трибине је упознавање заинтересованих пољопривредних произвођача са условима и критеријумима за доделу подстицајних средстава. Вршилац дужности подсекретара Секретаријата за привреду Маја Бајагић, и заменик директора Управе за пољопривреду Саво Павичић говорили су о поступку достављања пријава и давали практичне савете везане за конкурисање за подстицајна средства.
 
Секретаријат за привреду ове године издвојио је више новца за подстицаје 33 хиљаде регистрованих пољопривредних газдинстава на територији главног града, а за ове намене издвојено је око 120 милиона динара.
 
Највеће интересовање пољопривредних произвођача било је за тракторе снаге до 60 киловата, које Секретаријат субвенционише до 80 одсто вредности, односно до максималног износа од 1.300.000 динара. Ове године, по први пут, Секретаријат са 80 одсто, односно до максималног износа од 300 хиљада динара, подстиче набавку стеоних јуница сименталске расе, домаћих или из увоза.
 
Подстицајна средства опредељена су и за развој пчеларства, као и за ратарску и воћарску производњу, пластенике, противградне мреже и системе за наводњавање.