ТРИБИНА О ПРИХВАТЉИВИМ ИНВЕСТИЦИЈАМА ИЗ ИПАРД ПРОГРАМА И ЈАВНОМ ПОЗИВУ ЗА ПРЕЧИ ЗАКУП ЗА 2017. ГОДИНУ У БАТАЈНИЦИ

 
Група за одрживи развој привредних делатности општине Земун је 31. августа 2016. године у просторијама Месне заједнице у Батајници, организовала трибину ”Прихватљиве инвестиције у сектору ратарства из ИПАРД програма и исправке Јавног позива за пречи закуп за 2017. годину”.
 
У препуној сали месне заједнице, пољопривредни произвођачи из Батајнице и Угриноваца добили су детаљна објашњења и упутства како да на најбољи начин поднесу захтев са пратећом документацијом за закуп државног пољопривредног земљишта за 2017. годину по основу сточарства, с обзиром на то да је објављена измена и допуна Јавног позива, 26. августа 2016. године.
 
О изменама и допунама Јавног позива говорила је Ковиљка Стојсављевић, руководилац Групе за одрживи развој привредних делатности, док је Тодо Терзић, саветодавац за економику у пољопривреди у ССПП Падинска Скела, говорио о средствима за инвестиције у пољопривредна газдинства предвиђена ИПАРД програмом, као и о неопходним деловима бизнис плана, потребног за аплицирање за средства која ће у српску пољопривредну производњу уложити Европска унија.
 
У договору са пољопривредним произвођачима Група за одрживи развој привредних делатности ће наставити са организацијом трибина, са циљем да им се приближе програми подршке, као и други видови помоћи, како би унапредили своја пољопривредна газдинства.
 
FOTO1 Tribina u Batajnici
 
FOTO2 Tribina u Batajnici