Сервисне информације


 
РАДНО ВРЕМЕ ЗАНАТСКИХ, ТРГОВИНСКИХ И УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА ЗА ВРЕМЕ НОВОГОДИШЊИХ И БОЖИЋНИХ
ПРАЗНИКА

 
Према одредбама Одлуке о радном времену занатства и трговине на територији града Београда у суботу, 31. децембра (уочи Нове године), дежурне продавнице претежно прехрамбене робе (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети) морају да раде најмање од 9 до 18 сати, саопштавају из Секретаријата за привреду.
У недељу, 1. јануара, дежурни продајни објекти могу бити затворени, а у понедељак, 2. јануара, морају да раде најмање од 9 до 12 сати исто као и у уторак, 3. јануара. У петак, на Бадњи дан, продавнице претежно прехрамбене робе (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети) морају да раде најмање од 9 до 18 сати, док на сам Божић (7. јануара) дежурни продајни објекти могу бити затворени.
На дан државног и другог празника (1, 2, 3. и 7. јануара) неспецијализоване продавнице у којима се обавља трговина на мало претежно непрехрамбене робе и посебни трговински објекти могу бити затворени. Бензинске станице на државним путевима I и II реда и општинским путевима на територији Београда раде од 00 до 24 сата, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 сати.
Дежурни продајни објекти који раде у време државних и других празника дужни су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре државног и другог празника. Сви трговински и занатски објекти у дане новогодишњих и божићних празника могу бити отворени и могу радити дуже од радног времена наведеног у овом саопштењу.
У дане када се празнује Нова година (31. децембра, 1, 2. и 3. јануара), као и 13. и 14. јануара, угоститељски објекти који се налазе у стамбеним зградама могу радити, емитовати музику или приређивати музички програм од 00 до 24 сата. Остали угоститељски објекти који се не налазе у стамбеним зградама могу радити у оквиру максимално утврђеног радног времена – од 00 до 24 сата.
 


 
ПРОДУЖЕНА ТРАСА ЛИНИЈЕ 711
 
Траса линије 711 продужена је до терминуса „Нови Београд /Похорска/”, на основу захтева представника Општине Земун и становника насеља Угриновци. Превоз путника на новој траси почео је од недеље, 1. марта. Како се наводи, стручне службе Дирекције за јавни превоз сагледале су могућности за продужење трасе наведене линије како би се изашло у сусрет потребама корисника и обезбедио квалитетнији превоз житеља насеља Угриновци.
 
Траса линије је: Нови Београд /Похорска/ – Гоце Делчева – Булевар Михајла Пупина – Омладинских бригада – Ауто-пут Београд – Шид – Пут за Угриновце – Београдска у Угриновцима – Угриновци.
 
На новом делу трасе линије 711 возила јавног превоза ће користити постојећа стајалишта јавног градског превоза. На овој линији радним данима ће саобраћати два возила целодневно.


ДОНЕТИ ПЛАНОВИ  ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ДЕЛА ОПШТИНЕ ЗЕМУН
 
На данашњој седници Скупштине града усвојен је План детаљне регулације  насеља  Грмовац у Земуну.
 
План обухвата   део општине Земун, односно насеље Грмовац, који обухвата око 200 хектара. Планском документацијом предвиђени су осим стамбених садржаја и школа, дом за стара лица, амбуланта и црква.
 
Планом детаљне регулације у Земуну обухвата се део територије Угриноваца и Добановаца, насеље Грмовац и приступне саобраћајнице у насељу. Циљеви израде овог плана су израда планског документа који би био основ за изградњу саобраћајне мреже и инфраструктурно опремање насеља, легализацију изведених објеката, стварање планских могућности за изградњу нових садржаја компатибилних становању, разграничење површине јавне намене од површина осталих намена, као и за формирање квалитетне урбане целине у смислу трансформације и развоја овог подручја града и дефинисање правила умрежења и изградње по којима ће се насеље даље развијати.


БРОЈЕВИ ТЕЛЕФОНА ГСП-А ЗА СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Сервисне информације у вези са градским превозом могу се добити у диспечерском центру на број телефона 3664-040, који је доступан 24 сата, седам дана у недељи, саопштено је из ГСП ”Београд”.
 
За све остале информације, предлоге, похвале и примедбе на рад ГСП ”Београд” суграђани се могу обратити на број телефона Службе за медијски наступ 3664-047, радним данима од 7 до 15 часова.