Сервисне информације


РАДНО ВРЕМЕ ПРОДАВНИЦА И КАФИЋА ЗА УСКРШЊЕ И ПРВОМАЈСКЕ ПРАЗНИКЕ
 
За време ускршњих и првомајских празника, привредни субјекти који обављају занатску, трговинску и угоститељску делатност на територији града Београда радиће према утврђеном празничном распореду.
 
Тако ће на Велики петак дежурни продајни објекти (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети и други) морати да раде најмање од 9 до 12 сати, баш као и у суботу, 15. априла. На Ускрс, у недељу, дежурни продајни објекти могу бити затворени, док исти објекти у понедељак морају да раде најмање од 9 до 12 сати.
 
У недељу, 30. априла, дежурни продајни објекти морају да раде најмање од 9 до 12 сати, на Празник рада могу бити затворени, док у уторак, 2. маја, морају да раде најмање од 9 до 12 сати.
 
У дане васкршњих и провомајских празника неспецијализовани трговински формати у којима се обавља трговина на мало претежно непрехрамбеног асортимана и посебни трговински формати могу бити затворени. Бензинске станице на државним путевима I и II реда и општинским путевима на територији града Београда раде од 00 до 24 сата, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 сати.
 
Дежурни продајни објекти који у време државних и других празника обављају делатност дужни су да распоред, почетак и завршетак радног времена, истакну на видном месту објекта најмање три дана пре дана државног и другог празника. Сви трговински и занатски објекти у дане васкршњих и првомајских празника могу бити отворени и могу радити дуже од радног времена наведеног у овом саопштењу.
 
Угоститељски објекти за пружање услуга исхране и пића, који се налазе у стамбеним зградама, могу 14. и 15. априла почети са радом најраније од 6 сати и радити најдуже до 1 сат и емитовати музику или приређивати музички програм најдуже до 24 сата, а осталим данима празника раде од 6 до 24 сата и емитују музику најдуже до 23 сата. Остали угоститељски објекти за пружање услуга исхране и пића, који се не налазе у стамбеним зградама, могу радити у оквиру максимално утврђеног радног времена од 00 до 24 сата.
 


ВЕЛЕТРЖНИЦЕ БЕОГРАД
 
На Велетржници Београд послује преко 800 трговаца. Дневно у просеку Велетржницу посети 2.000 пословних купаца, а годишњи промет робе је око 120.000 тона. Произвођачи могу да се организују у задруге и удружења и директно под много повољнијим условима понуде и продају све што произведу.

 

Промет и цене производа у периоду од 27.3 до 2.4.2017. године 

 

Производ

Количина (t)

Цена (пo kg)

купус

335

 20 – 30 дин.

јабука

225

15 – 40 дин.

црни лук

139

15 – 20 дин.

шаргарепа

123

15 – 45 дин.

кромпир

96

20 – 30 дин.

поморанџа

52

35 – 85 дин.

спанаћ

37

55 – 75 дин.

цвекла

27

20 – 30 din.

зелена салата

23

150 – 250 дин.

блитва

22

50 – 70 дин.

банана

20

100 – 110 дин.

ротквица

20

80 – 120 дин.

 
Од укупно 831 продајног места, тренутно је 75 слободних места на платоу. Квадратура продајних места креће се у распону од 14 m2 до 72 m2.
За све информације заинтересовани се могу обратити Инфо центру Велетржнице
Београд на број тел. 011 381 81.
 

Зона

Цена (пдв је обрачунат)

екстра зона

388 дин.

прва зона

271 дин.

друга зона

245 дин.

трећа зона

186 дин.

 
Цене месечне резервације (по m2) и продајне зоне.
 


 
ПРОДУЖЕНА ТРАСА ЛИНИЈЕ 711
 
Траса линије 711 продужена је до терминуса „Нови Београд /Похорска/”, на основу захтева представника Општине Земун и становника насеља Угриновци. Превоз путника на новој траси почео је од недеље, 1. марта. Како се наводи, стручне службе Дирекције за јавни превоз сагледале су могућности за продужење трасе наведене линије како би се изашло у сусрет потребама корисника и обезбедио квалитетнији превоз житеља насеља Угриновци.
 
Траса линије је: Нови Београд /Похорска/ – Гоце Делчева – Булевар Михајла Пупина – Омладинских бригада – Ауто-пут Београд – Шид – Пут за Угриновце – Београдска у Угриновцима – Угриновци.
 
На новом делу трасе линије 711 возила јавног превоза ће користити постојећа стајалишта јавног градског превоза. На овој линији радним данима ће саобраћати два возила целодневно.


ДОНЕТИ ПЛАНОВИ  ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ДЕЛА ОПШТИНЕ ЗЕМУН
 
На данашњој седници Скупштине града усвојен је План детаљне регулације  насеља  Грмовац у Земуну.
 
План обухвата   део општине Земун, односно насеље Грмовац, који обухвата око 200 хектара. Планском документацијом предвиђени су осим стамбених садржаја и школа, дом за стара лица, амбуланта и црква.
 
Планом детаљне регулације у Земуну обухвата се део територије Угриноваца и Добановаца, насеље Грмовац и приступне саобраћајнице у насељу. Циљеви израде овог плана су израда планског документа који би био основ за изградњу саобраћајне мреже и инфраструктурно опремање насеља, легализацију изведених објеката, стварање планских могућности за изградњу нових садржаја компатибилних становању, разграничење површине јавне намене од површина осталих намена, као и за формирање квалитетне урбане целине у смислу трансформације и развоја овог подручја града и дефинисање правила умрежења и изградње по којима ће се насеље даље развијати.


БРОЈЕВИ ТЕЛЕФОНА ГСП-А ЗА СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Сервисне информације у вези са градским превозом могу се добити у диспечерском центру на број телефона 3664-040, који је доступан 24 сата, седам дана у недељи, саопштено је из ГСП ”Београд”.
 
За све остале информације, предлоге, похвале и примедбе на рад ГСП ”Београд” суграђани се могу обратити на број телефона Службе за медијски наступ 3664-047, радним данима од 7 до 15 часова.