ПРЕДЖЕТВЕНО ФИНАНСИРАЊЕ, АНАЛИЗЕ ЗЕМЉИШТА И ПРОГРАМИ ПОДРШКЕ НА ТРИБИНИ У БАТАЈНИЦИ

 
Група за одрживи развој привредних делатности општине Земун је 23. септембра 2016. године у просторијама Месне заједнице у Батајници, организовала трибину за пољопривредне произвођаче са територије Батајнице и Угриноваца о преджетвеном финансирању, анализама земљишта и спроведена је анкета о потребама пољопривредних произвођача за програме подршке.
 
О резултатима анализе земљишта на многобројна питања одговарала је директор ПССС „Падинска Скела“, мр Анка Качаревић, дипл. инж. ратарства. Кроз Закон о финансирању и обезбеђењу финансирања пољопривредне производње, пољопривредне произвођаче провео је Тодо Терзић, саветодавац за економику у пољопривреди у ПССС „Падинска Скела“.
 
На питања о Јавном позиву за Пречи закуп за 2017. годину одговарала је Ковиљка Стојсављевић, руководилац Групе за одрживи развој привредних делатности, која је спровела и усмену анкету о потребама пољопривредних произвођача за подстицаје и програме подршке, како би унапредили сопствену производњу и газдинства. Највише предлога за подстицаје било је из области сточарства и ратарства. Анкетирање пољопривредних произвођача ће бити настављено у наредном периоду.
 
slika1