КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЗЕМУН

АКТУЕЛНИ ПРОЈЕКТИ

 

РЕАЛИЗОВАНИ ПРОЈЕКТИ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЗЕМУН

 

1. ПРОЈЕКАТ : ИТ ШКОЛА

 

Средствима Министарствa омладине и спорта Републике Србије, пројекат је реализован у партнерству са Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције Београд. Пројекат је трајао четири месеца у 2018. години.
Вредност пројекта: 600.000,00 динара

 

Циљ пројекта је био оспособљавање што већег броја младих за покретање сопственог посла из области информационих технологија. Кроз радионице веб дизајна, ствара се адекватна подлога за учешће на глобалном тржишту рада где ће млади моћи да представе своје знање и створе што више могућности за напредовање. Током трајања пројекта, млади су прошли кроз сет обука из различитих области: графички дизајн, интернет маркетинг, линукс оперативни системи, итд.

 

2. ПРОЈЕКАТ: БЕСПЛАТНИ ПРИПРЕМНИ ПРОГРАМ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМИХ РАЗРЕДА ЗЕМУНСКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗА ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ

 

Средствима Градске општине Земун реализован је овај пројекат у периоду од 24. фебруара до 05. маја 2018. године.
Градска општина Земун je за ученике осмих разреда земунских основних школа, обезбедила бесплатне припремне часове из математике и српског језика. Припремни програм похађало је 1200 ученика. Програм се реализовао на четири локације и то у основним школама “Бранко Радичевић”, “Соња Маринковић”, “Петар Кочић”, као и у Школи за децу оштећеног вида “Вељко Рамадановић”.

 

3. ПРОЈЕКАТ : ЗНАЊЕ БУДУЋНОСТИ – ШКОЛА ИТ МАРКЕТИНГА

 

Средствима Канцеларије за младе Града Београда реализован је пројекат, у трајању од два месеца у 2018. години. Вредност пројекта: 400.000,00 динара
Пројекат је био намењен младим незапосленим лицима, Школа интеренет маркетинга се бавила тематиком маркетинга унутар компаније. Основна сврха курса била је да се полазници упознају са значајем интернет маркетинга и на који начин се задржавају најбољи људи унутар компаније и лакше постижу организациони циљеви.уз помоћ ИТ маркетинга.

 

4. ПРОЈЕКАТ : СЕРВИС ЗА РАЗВОЈ ОМЛАДИНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

 

Средствима Министарства омладине и спорта Републике Србије у партнерству са Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције Београд реализован је пројекат у трајању од осам месеци у 2017. години.
Вредност пројекта: 761.000,00 динара
Овим пројектом дата је подршка младима у развоју предузетништва, кроз стварање пословног окружења у коме је младима био пружен сет подршке у виду обуке о започињању, вођењу и унапређењу сопственог посла, менторска подршка, могућности повезивања и умрежавања.

 

5. ПРОЈЕКАТ: БЕСПЛАТНИ ПРИПРЕМНИ ПРОГРАМ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМИХ РАЗРЕДА ЗЕМУНСКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗА ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ

 

Средствима Градске општине Земун реализован је овај пројекат у периоду од 18. фебруара до 30. априла 2017. године.
Градска општина Земун je за ученике осмих разреда земунских основних школа, обезбедила бесплатне припремне часове из математике и српског језика. Припремни програм похађало је 900 ученика. Програм се реализовао на четири локације и то у школама “Бранко Радичевић” за школе из Батајнице и Угриноваца, “Светозар Милетић”, “Петар Кочић” и у Школи за децу оштећеног вида “Вељко Рамадановић”.

 

6. ПРОЈЕКАТ : ОНАЈ КО СЕ ЛЕМА ДРУГАРЕ НЕМА

 

Пројекат финансиран из буџета Градске општине Земун реализован је у трајању од три месеца у 2017. години. У свим основним школама на територији општине, од 15. септембра до краја децембра 2017. године, у сарадњи са Полицијском станицом Земун организоване су позоришне представе за ученике под називом “Онај ко се лема другаре нема”. Представе су изводили глумци окупљени у Удружењу грађана “Чича Мичино позориште”. Представа је била авантура – мјузикл едукативног карактера, оријентисана на борбу против насиља.

 

7. ПРОЈЕКАТ : БЕСПЛАТАН КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

 

Пројекат је финансиран из буџета Градске општине Земун и трајао је три месеца у 2016. години.
Канцеларија за младе Градске општине Земун, у складу са Локалним акционим планом за младе, а у циљу побољшања неформалног образовања, организовала је бесплатан курс енглеског језика за тридесет младих са територије Градске општине Земун.

 

8. ПРОЈЕКАТ : ЛАКШЕ ДО ПОСЛА

 

Пројекат је финансиран од стране Канцеларије за младе Града Београда, у двомесечном трајању током 2016. године.
Вредност пројекта: 250.000,00 динара
Канцеларија за младе Градске општине Земун је кроз пројекат “Лакше до посла”, на три локације организовала низ радионица на тему лакшег проналажења посла за младе. Теме радионице су биле: најбоља пракса у писању CV-a, први круг интервјуа, самопоуздање приликом разговора за посао и процедура за покретање сопственог бизниса. Након завршетка радионица, организована је посета компанији “Инса” где је представљен историјат компаније.

 

9. ПРОЈЕКАТ: БЕСПЛАТНИ ПРИПРЕМНИ ПРОГРАМ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМИХ РАЗРЕДА ЗЕМУНСКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗА ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ

 

Градска општина Земун је, у периоду од 20. фебруара до 24. априла 2016. године, организовала, по први пут, за ученике осмих разреда земунских основних школа, бесплатне припремне часове из математике и српског језика. Припремни програм похађало је 911 ученика. Програм се реализовао на четири локације и то у школама “Бранко Радичевић”, “Светозар Милетић”, “Михајло Пупин” и у Школи за децу оштећеног вида “Вељко Рамадановић”.

 

10. ПРОЈЕКАТ : ЕКОНОМСКО И ОРГАНИЗАЦИОНО ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА

 

Реализован у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије , Канцеларије за младе и удружењима Градске управе града Београда у 2015. години.

Канцеларија за младе Градске општине Земун је организовала презентацију пројекта “Економско и организационо оснаживање младих са територије Града Београда”.Током презентације представљени су циљеви пројекта и на који начин млади могу покрену сопствени бизнис, али и како да представе своје знање и идеје послодавцима, како би на адекватан начин могли да конкуришу за посао.

 

11. ПРОЈЕКАТ : БЕСПЛАТАН КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

 

Пројекат је финансиран из буџета Градске општине Земун и трајао је три месеца у 2015. години.
Канцеларија за младе Градске општине Земун, у складу са Локалним акционим планом за младе, у циљу побољшања неформалног образовања, организовала је бесплатан курс енглеског језика за тридесет младих са територије Градске општине Земун.

 

12. КОРАК КА БИЗНИСУ

 

Средствима Министарства омладине и спорта, Канцеларија за младе Градске општине Земун и Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд реализују пројекат „Корак ка бизнису“ који је намењен будућим предузетницима. Кроз овај програм развиће се услуге и механизми који поспешују предузетнички дух, запошљивост  и запосленост младих кроз међусекторску сарадњу. Пројекат траје од 01. августа 2018. до 31. јануара 2019. године, док је његова вредност 1.946.700,00 динара.

 

13. КУРС ОБРАДЕ ФОТОГРАФИЈЕ И ВИДЕО ПРОДУКЦИЈЕ

 

Канцеларија за младе Градске општине Земун спроводи пројекат „Курс обраде фотографије и видео продукције“, са циљем да кроз програме неформалног образовања усаврше своје знање и да буду конкуретнији на тржишту рада. Пројекат је финансиран од стране Канцеларије за младе Града Београда, а његова вредност је 280.000,00 динара. Пројекат траје до 31. јануара 2018. године.