НОВО РУКОВОДСТВО КЛУБА МАТИЧНЕ КУЛТУРЕ ЗЕМУНА

28. септембар 2020.

На редовној годишњој скупштини Клуба матичне културе Земуна која је одржана 25.септембра 2020. године за председника до наредне изборне скупштине Клуба изабран је досадашњи потпредседник Драгољуб Миша Милошевић.

Наиме, 30. марта 2020. године председник КМКЗ Светозар Тоза Љубинковић је изненада преминуо, те се, поред минута ћутања, на почетку седнице од дугогодишњег пријатеља и саборца у мисији очувања и неговања земунског наслеђа и културе, дирљивим речима, евоцирајући успомене, опростио Драгољуб Милошевић.

У наставку седнице, на којој је усвојен и финанијски извештај за претходну и план и програм рада за наредну годину, за заменика председника КМКЗ изабрана је Љиљана Зоркић, а за чланове Управног одбора Александра Дабижић, Драгана Медић, Дражен Руменчић, Ратомир Јанковић, Бошко Ђуричковић, Весна Марјановић, Марјан Кулунџић и Александар Младеновић, док је за секретара изабран Душан Башкот.

Бранислави и Урошу Скоку уручена је захвалница КМКЗ за донаторство значајно за културну баштину Земуна – мурал по плакату Драгана Руменчића на зиду зграде у Господској 6, а Бојани Ивановић за спомен клупу хроничару Земуна Бранку Најхолду на Земунском кеју.