NOVO RUKOVODSTVO KLUBA MATIČNE KULTURE ZEMUNA

28. septembar 2020.

Na redovnoj godišnjoj skupštini Kluba matične kulture Zemuna koja je održana 25.septembra 2020. godine za predsednika do naredne izborne skupštine Kluba izabran je dosadašnji potpredsednik Dragoljub Miša Milošević.

Naime, 30. marta 2020. godine predsednik KMKZ Svetozar Toza Ljubinković je iznenada preminuo, te se, pored minuta ćutanja, na početku sednice od dugogodišnjeg prijatelja i saborca u misiji očuvanja i negovanja zemunskog nasleđa i kulture, dirljivim rečima, evocirajući uspomene, oprostio Dragoljub Milošević.

U nastavku sednice, na kojoj je usvojen i finanijski izveštaj za prethodnu i plan i program rada za narednu godinu, za zamenika predsednika KMKZ izabrana je Ljiljana Zorkić, a za članove Upravnog odbora Aleksandra Dabižić, Dragana Medić, Dražen Rumenčić, Ratomir Janković, Boško Đuričković, Vesna Marjanović, Marjan Kulundžić i Aleksandar Mladenović, dok je za sekretara izabran Dušan Baškot.

Branislavi i Urošu Skoku uručena je zahvalnica KMKZ za donatorstvo značajno za kulturnu baštinu Zemuna – mural po plakatu Dragana Rumenčića na zidu zgrade u Gospodskoj 6, a Bojani Ivanović za spomen klupu hroničaru Zemuna Branku Najholdu na Zemunskom keju.