ЗНАМЕЊЕ ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ

12. јун 2019.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић угостио је и наградио најуспешније појединце и екипе у сезони школског спорта 2018/2019, која је по свему била изузетна, обележена масовним учешћем и успесима земунских ученика на градским, међуокружним и републичким такмичењима.

 

Председник Матић је том приликом нагласио да је изузетно поносан на успехе земунске спортске младости, који су доказани обарањем државног рекорда у дисциплини скок у вис и победничким одличјима у скоро свим дисциплинама, од атлетике до футсала и да су овогодишњи лауреати узор својим вршњацима.

 

”Морам истаћи да су успеси ученика потврда да радимо добро, да имамо добар тим који води Омладински спортски савез и да смо, креирајући агенду развоја школског спорта на добром путу стварања шампиона. Оно што је најважније јесте да смо спорт вратили у школе, јер школе јесу база за развој врхунског спорта.” рекао је председник Матић и додао да ће Општина као одговорна локална самоуправа наставити да подржава развој школског спорта, награђујући успехе и стварајући што боље услове за тренинге и такмичења улажући у спортску инфраструктуру. Он се захвалио ученицима и професорима што су на величанствен начин представили Земун, и рекао да Општина прати и награђује ученике и професоре за постигнуте резулате у школовању и на такмичењима, а да је чињеница што сваке године има све више кандидата потврда да је образовни ситем у Земуну на завидном нивоу и да сви заједно морамо да стварамо најбоље услове за постизање врхунских резултата.

 

У организацији Омладинског спортског савеза и под покровитељством Градске општине Земун најуспешнијим појединцима уручене су плакете, екипама пехари, као и поклон ваучери за куповину спортске опреме.

 

Најбољи спортиста у конкуренцији ученика је Томислав Исаиловић, који је у дисциплини скок у вис оборио државни рекорд скоком од 2.10м. Томислав је ученик Саобраћајно – техничке школе у Земуну, вишеструки победник општинских, градских и републичких такмичења, и један од најталентованијих скакача у вис у Европи.

У конкуренцији девојчица спортиста, највреднија спортска достигнућа остварила је Зорана Рокавец, ученица ОШ ”Сутјеска”. Зорана је такође талентована атлетичарка и државни рекордер у скоку у вис (1.71м) у конкуренцији старијих пионирки, иако је годину дана млађа. Убедљиво је победила на општинском, градском и међуокружном школском такмичењу, и освојила друго место на републичком такмичењу у скоку у вис.

Најуспешније екипе у сезони су женска одбојкашка екипа ОШ ”Бранко Радичевић”, са освојеним првим местом на општинском и градском, те бронзом на републичком такмичењу, као и најмлађа екипа ОШ ”Светозар Милетић” која је убедљиво тријумфовала на општинским и градским такмичењима у Малим олимпијским играма, у свим конкуренцијама.

 

За изузетне резултате, спортско и коректно понашање, и залагање којим су допринели успеху земунског школског спорта, ОССЗ у сарадњи са Градском општином Земун наградио је Димитрија Јовановића – ученика ОШ ”Светозар Милетић” победика на градском и републичком такмичењу у џудоу; Хелену Лалковић – ученицу ОШ ”Светозар Милетић” за

прво место на градском и друго место на републичком такмичењу у пливању; Ању Зубић – ученицу ОШ ”Бранко Радичевић” која се истакла у екипним победама у кошарци и одбојци, као члан одбојкашке екипе, освојила је прво место на градском, међуокружном и треће место на републичком такмичењу и заслужна је државна репрезентативка у одбојци; Милици  Ковачевић – ученици Земунске гимназије која је проглашена за МВП-а на општинским и градским такмичењима у одбојци освојивши са екипом Земунске гимназије и друго место на међуокружном такмичењу; Олги Станковић – ученици ОШ ”Михајло Пупин”, победници

општинског и градског такмичења у дисциплини 600м као члан атлетске екипе ОШ ”Михајло Пупин” која је у екипној конкуренцији на градском такмичењу освојила прво место; Ањи Кнежевић – ученици ОШ ”Лазар Саватић” за освојено прво место на градском и треће место на републичком такмичењу у стрељаштву; Андреи Првановић – ученици ОШ ”Соња Маринковић” победници општинског, градског и међуокружног такмичења, и трећепласираној на републичком такмичењу у скоку у даљ, одличним резултатом од 5.01м.

 

Најуспешније школе у сезони школског спорта су ОШ ”Бранко Радичевић” из Батајнице у конкуренцији основних школа, а од средњих је то Земунска гимназија.  

 

Екипе земунских школа оствариле су ове сезоне победе на градским такмичењима и то девојчице ОШ ”Сава Шумановић” у футсалу, екипе ОШ ”Бранко Радичевић” и Земунска гимназија у одбојци, ученици ОШ ”Михајло Пупин” у атлетици,  а освојен је велики број других и трећих места у екипним и појединачним конкуренцијама. 

 

Ученици ових школа су у такмичењима показали да су у овом тренутку најбољи и заслужено су заједно са својим професорима и директорима остварили овај успех.

 

Циљ пројекта развоја школског спорта чији је покровитеља ГО Земун је омасовљење спорта као здравог стила живота и укључивање што већег броја ученика, школа и професора физичког васпитања.