ЗНАЧАЈНИ РЕЗУЛТАТИ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ

10. децембар 2019.

 

У оквиру Европске недеље предузетништва Регионална агенција за развој и европске интеграције Града Београда организовала је 9. и 10. децембра догађај ”MEETUP STARTUP” у Комбак дворани на којем је организован мини сајам успешних предузетника, уз пратеће презентације које су популаризовале предузетништво младих.

Другог дана скупа представљени су резултати које је у претходном периоду постигла Канцеларија за младе Градске општине Земун, као једна од најбољих београдских канцеларија. Координатор Канцеларије Жељко Кларић представио је актуелни пројекат ”Електронско пословање”, који Канцеларија за младе реализује у сарадњи са Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције Београда, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта. Да би се наставио тренд раста запослености из претходног периода, задатак овог пројекта је да путеви развијања и унапређења знања, вештина и компетенција младих допринесу јачању капацитета радне снаге, који је један од регионалних и локалних приоритета када је у питању политика запошљавања у овој години.

Презентација КЗМ ГО Земун била је прилика да се помену реализовани пројекти, попут, многобројних трибина за младе предузетнике, школе немачког, енглеског и грчког језика, Сајма средњих школа за мале матуранте, Музичког фестивала неафирмисаних рок бендова, али и предочи младима да њихове идеје умногоме могу да допринесу још квалитетнијој понуди манифестационог туризма Земуна.

На презентацији су представници Регионалне агенције за развој и европске интеграције Града Београда говорили о значају информисаности младих, као и неопходној мотивисаности како би се што пре укључили у пројекте Канцеларија за младе, подигли ниво својих применљивих знања, исказали своју креативност и раскошни таленат.

Учесници презентације су позвали младе да искористе прилику да се уз помоћ Канцеларије за младе Градске општине Земун бесплатно едукују, али и да своје успехе поделе са суграђанима на тај начин што ће приређивати изложбе, организовати књижевне вечери, трибине и концерте у наменском простору који се налази у Косовској број 9.