ЗЛАТНИ ЈУБИЛЕЈ ОШ ”СВЕТИСЛАВ ГОЛУБОВИЋ МИТРАЉЕТА”

06. децембар 2019.

 

Златни јубилеј Основне школе ”Светислав Голубовић Митраљета” свечано је обележeн 6. децембра, баш у онај исти дан када се пре 50 година огласило прво школско звоно у новој тек саграђеној, трећој по реду школи у Батајници.

Јубилеју je присуствовао председник Дејан Матић и честитао ђацима и наставницима овај велики дан.

”Наша је обавеза да бринемо о нашој деци. Зато Градска општина Земун сваке године награђује вуковце и победнике на републичким и међународним такмичењима, а и прва смо Општина у Србији која додељује награде и просветним радницима који постижу ванредне резултате у свом раду. Ту смо када је потребно да се организује припремна настава за полагање мале матуре, и да се дарују прваци ранчевима и школским прибором. Истовремено, водимо рачуна да обновимо школску инфраструктуру, и само у овој години радовима је обухваћено 13 основних школа”, рекао је Матић.

Школа ”Светислав Голубовић Митраљета” је почела са радом 1969. године и носи име народног хероја из Батајнице, који је погинуо на Фрушкој гори 1942. године.

 

”Циљ нам је да ”Митраљета” и даље буде синоним за квалитетно образовање које поштује традицију, али и иде укорак са савременим европским  тенденцијама”, рекао је директор школе Стево Јањанин.