ЗЛАТНА ЖУРКА НА КЕЈУ

19. јун 2017.

 
Под покровитељством Градске општине Земун, 17. јуна, на Земунском кеју организована је двадесета по реду ”Златна журка”. Тема овогодишњег окупљања златних ретривера била је ”Нађи свог најбољег пријатеља” што је и подстакло многобројне посетиоце да постану власници и удоме пса.
 
Председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац нагласио је да општина Земун подржава све оне манифестације које у фокус стављају племенитост и одговорност. Данашња манифестација шири поруку одговорног власништва што упућује људе на њихове љубимце да брину о њима на исправан начин. Он се захвалио свим учесницима, организаторима и онима који су подржали овај пројекат.
 
У оквиру манифестације одржан је ликовни конкурс на тему ”Златни ретривер”, а три најлепша ликовна рада одлуком стучног жирија, награђена су фотографијама својих љубимаца и прибором за сликање.
 
Златна журка у Земуну је била и прилика да се укаже на важност дресуре паса водича слепих и слабовидих особа.
 
Радост која се неколико сати ширила Земуном, сведочи о потреби да се организују оваква дружења где се упознајемо, дружимо, размењујемо искуства и сазнајемо колико је важно бити вредан и одговоран.