”ЗЛАТНА КОЛАЈНА” ЗА НАЈБОЉЕ ГЛУМЦЕ

29. јун 2015.

 
Међународни 40. јубиларни Фестивал монодраме и пантомиме затворен је на сцени Луткарског позоришта ”Пинокио” 28. јуна доделом награда глумцима. Публика је одлучила да Златнa колајнa ”Синиша Дашић” припадне Весни Станковић за монодраму ”Милунка”, и то баш на дан када се обележава 125. година од рођења српске хероине из Првог светског рата Милунке Савић.
 
По одлуци жирија Златну колајну ”Маја Димитријевић” добио је првак Народног позоришта из Београда Слободан Бештић за монодраму ”Моје награде”. Златну колајну за пантомиму добио је јерменски пантомимичар Јури Костанијан за представу ”Душа столице”.
 
Специјална награда за креативност и инвентивност у пољу естетике, продукције и технике, коју додељује Катедра за креативну индустрију Факултета за инжењерски менаџмент припала је глумици Тини Миливојевић из Канаде за монодраму ”Village”. По одлуци публике најбољи стенд ап комичар ове године је Владимир Цвејић, који је за свој наступ у Клубу ”Фест” (КСЦ Пинки) под називом ”Бревровизија” заслужио награду ”Миодраг Андрић – Љуба Мољац”.
 
Овај својеврсни празник сценске уметности је свечано затворио председник Програмског савета Фестивала Предраг Милетић, који се том приликом захвалио учесницима, публици, општини Земун, Министарству културе и Позоришту лутака ”Пинокио”.
 
NASLOVNA