ЗЕМУНСКИ РАКЕТНИ МОДЕЛАРИ МЕЂУ НАЈБОЉИМА У СРБИЈИ

21. јун 2016.

 
Аероклуб ”Живица Митровић” је 18. и 19. јуна организовао први ”Бела Црква” светски куп у ракетном моделарству на терену аеродрома ”Црвена Црква”, где је учествовао 51 такмичар из Бугарске, Словеније и Србије. Паралерно са тим одржан је јуниорски и сениорски куп Србије на којем су учествовали клубови из Земуна, Беле Цркве, Банатског Карловца, Кикинде, Нове Пазове, Сремске Митровице, Косовске Митровице и Аде.
 
На такмичењу светског купа, у класи С4А, ракетни моделар из Земуна Лука Воларевић освојио је прво место, док се на постољу међу најбољима у класи С7 нашао Јован Јосиповић из земунског АК ”Фрањо Клуз”.
 
На такмичењу за лигу Србије, у класи С-6 1/2 A међу најбољим ракетним моделарима нашао се и Михаило Петровић из AK ”Фрањо Клуз”, док су екипно најбољи били клубови АК ”Фрањо Клуз” из Земуна, АК ”Живица Митровић” из Беле Цркве и АК ”Ада” из Аде. Поред Петровића који је бриљирао и у класи С4А међу најбољима се нашао и Лука Воларевић из земунског аероклуба. Најбоље екипе у овој класи су биле из Земуна, Сремске Митровице и Беле Цркве.
 
Испитивале су се могућности и карактеристике модела, а и спремност екипа и појединаца за неке наредне успехе. Уједно је то била и припрема репрезентативаца за наредно Светско првенство у Украјини.
 
foto RAKETNI MODELARI