ЗЕМУНСКИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ НА САЈМУ У НОВОМ САДУ

17. мај 2019.

Више од осамдесет земунских пољопривредника у друштву члана Већа Градске општине Земун Стевана Родића и запослених у Одсеку за привреду, 16. маја кренуло је пут Новог Сада на 86. Међународни сајам пољопривреде.

 

Током једнодневног дружења и разгледања пољопривредних потенцијала на Сајму, пољопривредници су нагласили да им иницијативе које покреће Градска општина Земун много значе, јер имају прилику да проведу активно слободно време, стекну нова познанства и поделе нова искуства.

 

”Програми које организујемо за пољопривреднике са територије Земуна, пре свега из Угриноваца и Батајнице представљају знак пажње и захвалности за разумевање, стрпљење и подршку коју нам пружају у остварењу циљева, а то је враћање Републике Србије и града Београда на пут привредног раста, нових инвестиција, што је гарант квалитетнијег живота свих нас. Посету Сајму искористили смо да успоставимо контакте са произвођачима и експертима из земље и иностранства, а у циљу подизања квалитета нових засада, обнове механизације, сточног фонда,  прерађивачког сектора, као и пружања помоћи младим људима који су остали овде да живе”, ракао је Родић.

 

На штанду Секретаријата за привреду Града Београда представило се газдинство Ане Васић из Угриноваца регистровано за производњу шампињона, док су пољопривредници Ђурађ и Богдан Марковић из Батајнице изложили своја врхунска расна грла коња.

 

Пољопривредни сајам у Новом Саду је најзначајнија смотра аграра у централној и Југоисточној Европи. Сајам окупља значајне актере агробизниса и представнике привредних грана које се наслањају на пољопривреду из преко 60 земаља са свих континената. На Сајму је презентована примена науке у пољопривреди, најновија техничка и технолошка достигнућа у аграру, најсавременија пољопривредна механизација, а одржане су и изложбе органске и хране за географским пореклом, као и изложбе агроматеријала и сточног фонда.