ЗЕМУНСКИ ”ПИРАТИ” ИСПРАТИЛИ СВОГ ТРЕНЕРА

10. август 2015.

 
У организацији Клуба америчког фудбала ”Пирати Земун”, 9. августа на помоћном стадиону
ФК Земун одржан је опроштајни турнир поводом повратка у САД досадашњег тренера овог земунског клуба Тома Садовског. У пратећем програму промовисана је опрема за овај спорт, коју су за српске клубове америчког фудбала донирали универзитети из Охаја и национална гарда ове америчке државе.
 
Члан Већа ГО Земун Милосав Стаменов поклонио је Садовском зидни сат на коме су исцртани мотиви општине. Том приликом му се захвалио на уложеном труду током рада са земунским ”Пиратима” и што је као прави амбасадор спорта помогао да донација у виду спортске опреме дође до клубова америчког фудбала.
 
”Надам се да ће у будућности амерички фудбал у Србији бити популарнији и да ће омладина више да се заинтересује за тај спорт како би кроз масовност дошли до квалитета”, рекао је Милосав Стаменов.
 
Амерички фудбал се крајем 19. века развио из рагбија. Земунски клуб америчког фудбала основан је 2009. године. Током протеклих неколико година, и поред тешких економских услова, клуб је успео да опстане и забележи више запажених резултата такмичећи се у првој лиги Србије, тренирао је преко 300 играча од којих и два репрезентативца. ”Пирати” су учествовали у многобројним акцијама хуманитарног карактера и даље помажу у промоцији и развоју спорта код основаца и средњошколаца.
 
Image Resized at http://www.shrinkpictures.com
 
Image Resized at http://www.shrinkpictures.com
 
Image Resized at http://www.shrinkpictures.com
 
Image Resized at http://www.shrinkpictures.com