ПОЧЕО ЗЕМУНСКИ ОТВОРЕНИ ФЕСТИВАЛ

23. август 2018.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић 23. августа свечано је отворио Земунски отворени фестивал, који ће трајати до 26. августа на Великом и Магистратском тргу. Покровитељи овог значајног културног догађаја су Градска општина Земун, Канцеларија за младе Града Београда, Секретаријат за културу, Секретаријат за спорт и омладину, а организатори су Клуб младих Земуна и ”Земунфест”.

 

”Градска општина Земун је са задовољством прихватила да буде покровитељ ове манифестације, која нуди изванредан програм окренут младима афирмишући њихово стваралаштво. Наставићемо да различитим пројектима и програмима пружамо младима могућност да се едукују, али и искажу своју креативност”, рекао је Матић, уз напомену да ће у наредном периоду Земун добити пристан за међународне бродове, што ће умногоме олакшати долазак страних туриста који се све више интересују за културну баштину Земуна.

 

У оквиру церемоније отварања фестивала одржан је концерт филмске музике, а затим је публика имала прилику да види филм ”Изван граница реалности” са Милошем Биковићем у главној улози.

 

У име организатора присутне на препуном Великом тргу је поздравио Никола Рајичић, који је најавио да ће у наредна четири дана бити приказана значајна прошлогодишња и овогодишња филмска остварења која су награђивана или учествовала на многим филмским фестивалима у земљи и иностранству. Такође, на програму су и представе, концерт, сликарске радионице за најмлађе и спортске активности.

 

Отварању су присуствовали чланови Већа Градске општине Земун Жељко Дроњак и Зоран Борјан, заменик председника Скупштине Градске општине Земун Дејан Шкаљац, као и секретарка за културу Града Београда Ивона Јевтић, која је том приликом истакла да надлежни секретаријат помаже и надаље ће помагати све оне ствараоце и иницијативе које Београд истичу на културној мапи Европе и света.

 

Улаз на све пројекције и садржаје је бесплатан.