ЗЕМУНСКИ ФЕСТИВАЛ ВИНА И ХРАНЕ

25. јун 2019.

 

Туристичко друштво Земун у сарадњи са ‘Српским вином” и уз подршку Градске општине Земун и Секретаријата за привреду Града Београда организује вишедневну манифестацију која ће представити водеће српске винарије, гастрономију и угоститељску понуду, туристичке локалитете, културну баштину, дух и посебност Земуна.

Програм почиње у четвртак 27. јуна под називом ”Шарм Господске улице” и у вечерњим сатима од 18.30 у пешачкој зони Земуна представиће се винари, уз плес, фолклор и џез.

У петак, 28. јуна од 13 часова у галерији КЗМ у Косовској 9, публици је доступна изложба ”Слике Дунава”, а у 16 часова заказана је ”Дунавска прича”, односно пловидба рекама, промоција спортова на води и дегустација рибље чорбе.

Субота, 29. јун почиње туристичким шетњама од 11 часова и разгледањем града са река. Док је свечано отварање ”Земунског фестивала вина и хране” на Великом тргу заказано за 19 часова уз богат културно – уметнички програм и концерт Драгице Радосављевић- Цакане.

Други дан Фестивала, у недељу, 30. јуна, наставља се у поподневним програмом, од песничког поздрава, концерта Земунског камерног оркестра до наступа земунских културно-уметничких друштава “Бранко Радичевић”, Седмица” и “Батајница”.

Земунски фестивал вина и хране, је још једна у низу манифестација које Земун стављају у врх туристичке понуде Србије.