ЗЕМУНСКИ ФЕСТИВАЛ ВИНА И ХРАНЕ

01. јул 2019.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић 29. јуна отворио је шести по реду Земунски фестивал вина и хране који је приређен на Великом тргу и том приликом се захвалио организаторима и излагачима.

 

”Изградњом пристана уписујемо Земун у туристичку мапу Европе и постајемо део велике породице од 14 земаља које спаја Дунав. Уважавајући предлоге грађана, чинимо наш Земун лепшим и бољим местом за живот, градимо недостајућу инфраструктуру, обнављамо фасаде прелепих здања, уређујемо најважније туристичке тачке како бисмо сви заједно били поносни на наше наслеђе и презентовали га туристима у духу гостопримства по коме смо надалеко чувени”, рекао је председник Матић.

 

Ова вишедневна манифестација под називом ”Дунаву с љубављу” која је трајала од 27. до 30. јуна у организацији Туристичког друштва Земун у сарадњи са ”Српским вином” и уз подршку Градске општине Земун и Секретаријата за привреду Града Београда окупила је водеће српске винарије, и на најлепши начин разноврсним програмом представила туристичке локалитете, културну баштину, дух и посебност Земуна.

 

Програм је почео винском здравицом пред вековном лозом у Господској улици, наставио се музиком, од џеза до фолклора, концертом Драгице Радосављевић – Цакане, изложбама, туристичким променадама Земуном и пловидбом Дунавом. Манифестацији је присуствовао секретар Скупштине градске општине Земун Марко Јанковић.

 

Земунски фестивал вина и хране је још једна у низу манифестација која Земун ставља у врх туристичке понуде Србије. Везује се за међународни Дан Дунава, који се обележева у свим подунавским земљама потписницама Међународне конвенције о заштити Дунава.