ЗЕМУНСКЕ ФУДБАЛЕРКЕ ЗАИГРАЛЕ У ПРВОЈ ЛИГИ

10. септембар 2018.

После успешно завршене такмичарске сезоне, освојеног Купа Београда, пласмана у четвртфинале Купа Србије и уласка у Прву лигу Србије Женски фудбалски клуб ”Земун” одиграо је 8. септембра са Женским фудбалским клубом ”Мачва” прву утакмицу у овој сазони такмичења Прве лиге Србије.

 

Пре почетка утакмице комесар Прве лиге Србије за женски фудбал Сеад Чочић доделио је пехар ЖФК ”Земун” за улазак у Прву лигу Србије.

 

”ЖФК Земун у свакој новој одиграној утакмици показује фудбалску зрелост. Знамо да нема квалитетног развоја спорта без труда и рада. На спортисткињама је сада да покажу да су и даље у форми, а на одговорној локалној самоуправи је да помогне да се спорт развија што квалитетније”, каже председник ЖФК ”Земун” и члан Већа Градске општине Земун Драган Матијевић.

 

Током утакмице Земунке су бодрили и помоћник председника Градске општине Земун Милан Милисављевић, члан Већа ГО Земун Зоран Борјан и секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић.

 

Клуб је основан 7. јула 2017. године. Настао је на иницијативу девојчица заинтересованих за женски фудбал, њихових родитеља и Земунаца који су препознали да ће овај тим бити јака конкуренција многим прволигашким тимовима.