ЗЕМУНЦИ НА ”БЕОГРАДСКОМ МАНИФЕСТУ”

27. мај 2019.

Јединствени фестивал свих фестивала под називом ”Београдски манифест 2019” године организован је у периоду од 24. до 26. маја на Калемегдану. Јубиларни пети пут на истом месту продефиловале су туристичке организације, домаћи произвођачи хране и пића, гости из региона, представници спорта и уметности.

 

Међу туристичким организацијама преко 60 општина из Србије нашао се и Туристичко-културни центар Земун, који је најавио све оно што очекује посетиоце Земуна током летњег периода, укључујући ту традиционалне манифестације ”Лето на Гардошу”, ”Лето на Кеју”, ”Лето на Лиду” и Батајничко културно лето. Овога пута, Земунци су поклонили посетиоцима Фестивала представу ”Живот и друге ситнице”, коју је извео глумац Иван Зекић.

 

Штанд Туристичко-културног центра Земун посетио је председник Градске општине Земун Дејан Матић.

 

”Градска општина Земун и Туристичко-културни центар Земун континуирано раде на промоцији туристичких потенцијала Земуна. Фестивал ”Београдски манифест” је још једна добра прилика да се промовише све оно што Земун има, што нуди и по чему је препознатљив. Вредно смо радили током године и у сарадњи са Градом Београдом и Владом Републике Србије реализујемо неколико пројеката од изузетног значаја, попут реконструкције средњовековних бедема који окружују Миленијумску кулу на Гардошу. Ради се и на реконструкцији степеништа која воде ка Гардошу, што заокружује инфраструктурну целину Старог језгра Земуна. Успели смо после много година, да изнађемо решење за завршне радове на реконструкцији Завичајног музеја, што значи да ће туристи имати у понуди још један богат садржај, поред многобројних споменика културе, цркава, обновљеног Градског парка, галеријских простора, чувених земунских ресторана и клубова, и добро познате гастрономске понуде”, рекао је председник Матић, уз напомену да је изузетно поносан на то што ће до краја године бити завршени радови на изградњи Међународног путничког пристаништа на Кеју, који ће омогућити да се Земун позиционира на туристичкој мапи Европе и постати нова тачка манифестационог, културног и гастрономског туризма.  

 

Посетиоци из свих крајева Србије, али и из иностранства имали су прилику да уживају у промоцији домаћег туристичког потенцијала и атрактивним дестинацијама из комшилука, као и у  модерном плесу, филмовима, едукацији, изложби олдтајмера, различитим играма, спортовима и дегустацији домаћег вина и пива.