ЗЕМУН УСКОРО ДОБИЈА НОВИ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

21. март 2017.

 
Поводом Међународног дана социјалног рада, председник Градске општине Земун Дејан Матић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин и в.д. градског секретара за социјалну заштиту Наташа Станисављевић посетили су Градски центар за социјални рад у Земуну.
 
Председник Дејан Матић је рекао да Општина спроводи јединствену политику с градом и републиком, те да је много пута до сада доказала да води рачуна о сваком суграђанину. Улога локалне самоуправе јесте да најпре сагледа све проблеме грађана, те да их потом заједно са вишим инстанцама и решава.
 
”Само ефикасан систем социјалне заштите може да одговори на све потребе грађана у свим околностима. Општина Земун кроз своје пројекте и у сарадњи са удружењима грађана афирмише рад са старијим суграђанима, децом, особама са посебним потребама, незапосленима, Ромима, интерно расељеним и избеглим лицима и самохраним родитељима. Доказ да добро радимо свој посао је и пројекат изградње новог објекта Центра за социјални рад”, рекао је Матић.
 
Министар Вулин је честитао Дан социјалне заштите свим социјалним радницима, изразивши им захвалност на њиховом ентузијазму, љубави и пожртвованости коју показују према корисницима и истакао да ће запослени у овој установи у најскоријем периоду добити боље услове за рад, јер је садашњи објакат застарео и штетан по здравље радника и корисника.
 
Запосленима су свакако потребни бољи услови рада, додала је Наташа Станисављевић, и оценила да је Центар за социјални рад ”основна ћелија социјалне заштите у друштву и прво место где сви траже помоћ”.
 
Министарство је у сарадњи с градом и градском општином Земун обезбедило средства за изградњу новог објекта центра за социјални рад, које ће се налазити на истој локацији у Улици Александра Дупчека бр.2.
 
Одељење Земун је једно од седамнаест општинских одељења за социјални рад и има око девет и по хиљада корисника, а највећи број њих су социјално угрожени.