ЗЕМУН ИДЕ НАПРЕД

23. април 2010.

23.04.2010

 

Угриновци, приградско земунско насеље, само осам месеци од формирања општинске власти напредњака и њихових коалиционих партнера, ових дана доживљава прави препород. Захваљујући ангажовању општинских челника у току су највећи инфраструктурни радови, још од 60-их година прошлог века. Радови, који ће, не само улепшати изглед, већ и решити деценијама нагомилаване проблеме грађана овог дела Земуна…

 

Извођаче радова обишао је Славиша Топаловић, помоћник председника Општине Земун и уверио се у квалитет до сада завршених послова.

-Радови, који су у току, представљају резултат наших предизборних обећања грађанима Земуна. За разлику од неких, који само у току изборне кампање асфалтирају, крече зидове и уводе телефоне, а потом потпуно забораве и на људе и на обећања, актуелна земунска власт, са озбиљним пројектима, на делу показује шта значи одржати обећање. Поред бројних инфраструктурних и санационих радова, у најкраћем року, планирамо и санацију Дома културе у Угриновцима, чиме желимо да остваримо један од главних циљева, а то је стварање што бољих услова за децу и омладину. Све то у циљу уклањања разлика између градских и приградских насеља, односно равномерног развоја Земуна – каже Славиша Топаловић.

Без обзира што се ради о приградском насељу, поражавајући је податак да је здравом пијаћом водом покривено тек 40 посто насеља, а да је најстарија улица

(Војачка) после 40 година добила воду. До сада је урађено преко два километра водоводне мреже, а план је да се у најкраћем року изгради комплетна водоводна инфраструктура. То подразумева и уређење и санацију свих канала за одвод подземних вода, као највећи проблем грађана. Центар насеља, на задовољство Угриновчана, сија новим сјајем, јер су дотрајале тротоаре заменили нови. Комплетно је ”бехатон” плочама поплочано 1700 квадрата у центру насеља, простор око дечијег вртића је на најмодернији начин преуређен и решен је проблем паркирања.

– Свака част напредњацима, који су одржали дато обећање. Веровали или не, последњи озбиљан посао у овом делу Земуна је извођен 1960. године и од тада нико овако озбиљно није прионуо на посао – каже Петар Стојишић становник Угриноваца.